Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izabran novi NO

Pavasović Visković: Hajduk je depolitiziran, takav će i ostati

Brbić, Visković
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
18.07.2015.
u 15:45

U novom nadzornom odboru još su: Jako Andabak, Zoran Mamić, Denis Kosor, Ante Šalinović, Nikica Krnić, Slaven Marasović, Guste Santini i Anthony Marinov.

Novi Hajdukov Nadzorni odbor je ustoličen, Skupština je izglasala devetoricu "nadzornika". Nadzorni odbor na svojoj prvoj sjednici za predsjednika je izabrao Ljubu Pavasovića-Viskovića, splitskog odvjetnika sa zagrebačkom adresom, a dopredsjednik je Zoran Mamić, sin Tomislava Mamića, vlasnika tvrtke Tommy koja je glavni sponzor Hajduka.

Mamić mlađi u NO-u je kao predstavnik malih dioničara, baš kao i Jako Andabak (on i Pavasović bili su i u zadnjem sazivu NO-a). Ostali članovi NO-a su Denis Kosor, Nikica Krnić, Slaven Marasović, Ante Šalinović, Guste Santini i Anthony Marinov.

- Hajduk je u proteklom razdoblju depolitiziran, takav će i ostati. Nijedna odluka neće biti donesena zbog nekakvog političkog sentimenta. Hajduk će ostati izvan bilo koje situacije koja će mirisati na politiku. Druga stvar je da Hajduk i dalje mora poslovati transparentno. U Hajduku u prošle četiri godine nije bilo, niti će u budućnosti biti mjesta nezakonitim radnjama, crnim fondovima. Hajduk mora biti primjer kako se poštuje zakon. Treća stvar je moja intimna stvar koja me veže uz ovaj projekt. Hajduk je u 104 godine povijesti bio dijete puka, naš zadatak je da takav i ostane. Hajduk funkcionira kao dioničko društvo, ali u većinskom vlasništvu grada Splita. Rođen je kao dijete puka, takav mora i ostati za vijeke vjekova - poručio je Pavasović Visković.

Sama Skupština na kojoj je potvrđen NO protekla je u mirnom tonu, uz nekoliko standardnih govornika. Bilo je ponešto kritika, pohvala, bivša predsjednica Branka Ramljak NO-u je dala ocjenu četiri, neki bi mu dali dvojku, neki peticu... Rekli bismo, već viđeno.

A prva odluka novog NO-a je da se Marinu Brbiću produži mandat do kraja godine, pa će se nakon toga krenuti u natječaj za novu upravu. To je pametna odluka, Brbić je pripremao ovu sezonu, pa neka je i izvuče, a što će biti i tko će se kandidirati na zimskom natječaju ima se tek vidjeti.

>>Oglasio se Brbić: Sve je čisto kod transfera Ante Vukušića u Pescaru

Komentara 11

Avatar Darko zg
Darko zg
16:09 18.07.2015.

ostavite nam Mamiće više na miru..

BR
braveheart11
17:48 18.07.2015.

Hajduk je depolitiziran ?? ..... ovaj jos nije nije poceo niti vladati i odmah ne govori istinu ..... aaauuuu

DU
Deleted user
17:41 18.07.2015.

I ovo malo jada što je ostalo će uništiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije