Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO SE BRUNO

'Patili smo bez Petkovića, on vidi ono što mi ostali ne vidimo. Drmić nije otpisan iz Dinama'

storyeditor/2023-11-26/PXL_251123_106582148.jpg
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
27.11.2023.
u 11:35

Dinamo je dominirao, ali ozbiljne prilike imao je i Osijek te su bodovi mogli otići na obje strane, ovako slavi Dinamo koji je u pravo vrijeme upisao tu pobjedu i može mirnije gledati prema pet utakmice koje ima do zimske stanke.

Vratio se Bruno Petković, to je najvažnija vijest za Dinamo uz onu da su plavi u derbiju s Osijekom slavili. Važna je ta 2:1 pobjeda nakon rezultata koji nisu bili na razini Dinama, trebala mu je ova pobjeda. Dinamo je dominirao, ali ozbiljne prilike imao je i Osijek te su bodovi mogli otići na obje strane, ovako slavi Dinamo koji je u pravo vrijeme upisao tu pobjedu i može mirnije gledati prema pet utakmice koje ima do zimske stanke.

Patili smo bez Brune

Sergej Jakirović tako je u Petkoviću dobio pojačanje, no nije mogao računati na sve igrače, Ristovskog nije bilo zbog kartona kao i Kulenovića, dok je Perić izostao zbog viroze, ali opravili su Špikić i Perković iako se na njima vidjelo da su imali manjih problema posljednjih dana. Petković je igrao dobro, na njemu se nije mogli vidjeti da je dugo bio izvan travnjaka zbog mišića, sudjelovao je u akciji kod pogodaka i još nekim neiskorištenim prilikama plavih.

GALERIJA Dinamo svladao Osijek na u derbiju kola

storyeditor/2023-11-26/PXL_251123_106582148.jpg
1/8

- S Brunom je igra drukčija. Može zadržati loptu i tako se linije pomaknu. Vidi situacije koje mi ostali ne vidimo. Patili smo dok ga nije bilo - kazao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Nije bilo puno toga za vidjeti u prvoj četvrtini utakmice iako je Dinamo dominirao. No, onda su plavi u 24. minuti odigrali krasnu akciju, nakon duplog pasa s Petkovićem, Mišić je proigrao Špikića, ovaj vratio povratnu na 16 metara odakle je iz prve niskom loptom Marko Bulat pogodio suprotni kut za vodstvo plavih.

Osijek je dvaput neuspješno zaprijetio preko Miereza, njegovi udarci glavom nisu bili dovoljno dobri, a najbolju priliku imali su gosti u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Bukvić je pobjegao, no Zagorac mu je izašao u susret i sjajno obranio.

Prvu priliku u nastavku imali su Osječani, Bralić je pucao iskosa, a Zagorac nogom obranio.

Tek što je ušao, Ljubičić je imao veliku priliku za plave, no Bralić je izbacio loptu kad je Malenica već bio svladan. Vratar Osijeka nekoliko minuta kasnije zaustavio je udarac Bulata, potom povratna lopta Ademija nakon odličnog prolaska nije bila precizna.

VEZANI ČLANCI:

I onda pogodak na drugoj strani, na jednu dubinsku loptu nepotrebno je izvan šesnaesterca izašao vratar Zagorac, a 17-godišnji Matković ga je zaobišao i pogodio praznu mrežu za 1:1 u 76. minuti, lopta je ušla u mrežu, prošla je pored zapaljene baklje koja je bila uz vratnicu. Zagorac je dotad skinuo sve udarce Osijeka, a onda teško pogriješio.

U 82. minuti Dinamo je bio jako blizu novom vodstvu, Ademi je nakon Petkovićevog skoka opalio s deset metara i uzdrmao prečku. I onda u 90. minuti ipak vodstvo Dinama, Petković je odigrao za Ljubičića, ovaj ubacio i lopta je došla do Vidovića koji je pucao, lopta je malo skrenula i prevarila Malenicu za pobjedu Dinama i razočaranje Osijeka.

- Mislim da je utakmica bila dobra, dosta otvorena, živa. Mi smo dosta toga promašili u Maksimiru da bismo se mogli nadati nečemu više, imali smo četiri, pet fantastičnih prilika. Dobili smo gol kakav smo dobili, o tome ću s momčadi razgovarati. Imali smo priliku i za izjednačenje, ali nema vremena za kukanje. Imamo novu utakmicu već za nekoliko dana - kazao je Zekić i dodao pokoju rečenicu o mladom Matkoviću kojeg je prije par dana hvalio i naš reprezentativac Joško Gvardiol.

VEZANI ČLANCI:

- Sigurno će ovo pamtiti cijeli život. Ima se čemu radovati ako bude radio kako radi. Za sada, prema njegovim karakteristikama, više kao krilo, ali kasnije mislim da će biti pravi napadač. Treba dečka pohvaliti, ali njegov se život tek sada sastoji od puno zamki, mora raditi. Zadovoljan sam s njim i mladim Prekodravcem - dodao je Zekić.

Sad nam se vratilo

- Gledali smo pravi derbi za neutralne ljude. Zabili smo lijep gol. Na poluvremenu smo rekli da ne smijemo dobiti gol iz kontre, no dobili smo ga. Šokiralo nas je, ali smo nastavili. Imali smo par situacija i na kraju smo zabili. Istina, ponekad nismo imali sreće ranije u sezoni. Nekad te kazni, sad se vrati. Prvenstvo je dugo. Kad imaš dvije utakmice manje i kad ti Hajduk i Rijeka bježe, imaš dodatni stres. Nije se lako boriti, polusezona je takva. Nadam se da ćemo biti još bolji - komentirao je Sergej Jakirović te nadodao:

- Drmić nije otpisan, samo smo se odlučili za ove druge, on mora čekati novu priliku. 

Komentara 5

EJ
ejStef
12:08 27.11.2023.

Da, baš se vidjelo koliko Petković znači, mada se isto vidi da nije još u formi. Bez Petkovića Dinamo je ekipa za sredinu tablice... Ono što zabrinjava i dalje kod Dinama jest da nema brze tranzicije, kada se presječe protivnikov napad i krene kontra, igrač uglavnom ide sam i nema potpore suigrača. I na ovoj utakmici su bile dvije takve situacije. To je ono što fali, brz igrač tipa Oršić koji je to uvijek pratio, a i sam je mogao završiti takve prilike...

ON
ON
13:10 27.11.2023.

Dinamo cijelu ovu polusezonu,u domacem prvenstvu kao i u Evropi igra u grcu,Zasto, je moje pitanje za sve ljubitelje nogometa a posebno navijace Dinama.Gdje steka?Uprava,kadar,ili strucno vodstvo,trener/ri.Molim kolege,posebno one koji vise znaju da nam objasne to stanje koje nije najbolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije