Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska

Ozljede su ih ubijale, a Karabatića će štedjeti

24.01.2018.
u 18:32

Nakon Omeyera došao je Gerard, vratar PSG-a. Protiv Švedske bio je čudesan, kako mu naći rupe?

Ivica Obrvan (51) jedini je naš trener koji sada radi u francuskoj ligi, zemlji svjetskih prvaka i općenito jedan od rijetkih stranih stručnjaka koje su Francuzi pripustili u svoj sustav. Prati Europsko prvenstvo, s Chamberyjem je na pripremama u Poreču, a francuske igrače jako dobro zna.

– Znam dobro s čime su se suočili u pripremama za EP, imali su puno problema s ozljedama, počevši od N’Guessana pa je prinudno na lijevog vanjskog prebačen Nikola Karabatić. Naknadno su priključili Lagardea iz Nantesa, što je odličan potez za budućnost, no vidjelo se već protiv Švedske da osjeća nervozu. Svakako su ih najviše pogodili problemi na vanjskim pozicijama jer nema Narcissea, a ozlijedili su se Grebille, N’Guessan i Accambray. Kako će taj nedostatak pokriti sada u završnici, ne znam. Oni su baš na rutinu prošli skupinu i došli u ovu poziciju, no treba reći da su i Šveđani u toj utakmici u drugom krugu odigrali dosta slabo i glupo. Nakon 14:15 u 48. minuti izgubili su s visokom razlikom i doveli se u jako tešku situaciju u slučaju trokuta.

Nakon Omeyera došao je Gerard, vratar PSG-a. Protiv Švedske bio je čudesan, kako mu naći rupe?

– Imao je u jednom trenutku 90% obrana, na televiziji su se malo našalili da se poslije spustio na snošljivih 58%. Ne mora značiti da će tako braniti svaki dan, da će opet od prvih 11 udaraca obraniti deset. Unatoč tome imali su svega dva gola prednosti tako da rezultat iz te utakmice vara.

Omeyer je bio “one man show”, Gerard je u paru s Dumoulinom...

– Iza njega je fantastična sezona. Puno toga ovisi o prve tri lopte. Oni uvijek imaju sjajnu suradnju s blokom, jako dobro analiziraju šutove suparnika.

1/14

Koja je najjača snaga ove nove, Dinartove Francuske?

– Obrana. Napad se ne može mjeriti s njom. Nije problematičan, ali nije ni bajna situacija. Nikolu uvijek postavljaju prema najopasnijem suparničkom igraču. Važnu ulogu ima i brat Luka, tu su i Dipanda te Mem na poziciji dva. Središnji dio obrane dosta miksaju, a glavna je osovina na trojci i četvorci sa Sorhaindom.

Kako igrati protiv takve obrane?

– Brzina protoka lopte naše reprezentacije treba biti otprilike kao protiv Norveške. Treba izbjegavati solo igru jer su oni fizički vrlo jaki, a dvoboje jedan protiv jednog ili dvojica protiv dvojice uredno dobivaju.

Kakvi će biti u srijedu?

– Mislim da protiv nas neće ići maksimalnom snagom, već da će se možda malo štedjeti za polufinale. Nipošto neće puštati, igrat će na pobjedu, ali neće se ubiti ni dopustiti iscrpljivanje. Moraju se čuvati, prije svih Nikola za one najvažnije utakmice.

Kakav je dojam o Dinartu?

– Za pomoćnika je uzeo starijeg Gillea, a od sljedeće akcije stožeru bi trebao biti priključen Omeyer. Uoči EP-a svim je trenerima u ligi poslao upitnik od 20 pitanja za sklapanje mozaika u radu s golmanima.

I vi kao trener Chamberyja imate suradnju s Dinartom. Možemo li iz vašeg kluba uskoro očekivati nove reprezentativce?

– Prate sve juniorske i kadetske selekcije, šalju im se na uvid podaci o igračima, minutaža, statistika. S klubovima je komunikacija maksimalna. Naš vratar Meyer bio je treća opcija, programiran je da bude novi Omeyer. Imamo i zanimljivog mladog pivota iz centra za formaciju, zove se Hugo Brouzet. Za tri-četiri godine mogao bi se razviti u fantastičnog igrača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije