Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENILI ODLUKU

Samo jedna momčad izravno s Eura na SP 2019.

Slavlje rukometaša: Hrvatska - Norveška
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
24.01.2018.
u 16:23

Ovom odlukom utakmica za peto mjesto, koja se igra u petak u 15.30 sati, više nema značaja glede kvalifikacija

Samo jedna reprezentacija s ovogodišnjeg Eura u Hrvatskoj stiče pravo izravnog nastupa na Svjetskom prvenstvu 2019. godine, objavio je u srijedu Europski rukometni savez (EHF). 

Za razliku od prijašnjih europskih prvenstava, kada su se s Eura mogle kvalificirati čak tri selekcije koje nisu domaćini ili svjetski prvaci, EHF je promijenio tu praksu. Domaćini sljedećeg SP-a 2018. godine su Njemačka i Danska, a pravo nastupa ima i aktualni svjetski prvak Francuska.

S obzirom na trenutnu situaciju u skupinama za očekivati je da će u polufinale proći Danska, koja je to i teoretski osigurala te Francuska, dok šanse ima i Njemačka, pa je izvjesno da će plasman na SP ostvariti jedan od polufinalista Eura. s obzirom na plasman te tri reprezentacije. Ostalih devet europskih putnika na SP izlučit će dokvalifikacije. 

Također, ovom odlukom utakmica za peto mjesto, koja se igra u petak u 15.30 sati, više nema značaja glede kvalifikacija. 

EHF je odlučio i da se europski prvak iz Zagreba izravno plasira na sljedeće Europsko prvenstvo koje će se održati 2020. godine. Na tom prvenstvu, kojem su domaćini Austrija, Švedska i Norveška, nastupit će po prvi puta 24 reprezentacije. 

Komentara 4

CR
croban1111
19:29 24.01.2018.

Naprijed Hrvatska.

Avatar poljubis me u guzu
poljubis me u guzu
16:58 24.01.2018.

To nece biti Hrvatska,nazalost sa svojim trenerom guricom.Lino Cervar vo Makedonija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije