Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaslužena reputacija

Ovo vrijedi pročitati: Pazite kako je ugledni talijanski list svijetu predstavio Dinamo

Dinamo slavlje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
17.09.2019.
u 11:48

U očima talijanskog novinara Dinamo je tvornica talenata, a Dani Olmo svjetionik koji predvodi zlatnu generaciju

Razumijevanje, čekanje, praštanje. Priča o zagrebačkome Dinamu sažeta je njegovu kapetanu Arijanu Ademiju.

Upravo je tim riječima svoj članak o Dinamu otvorio Francesco Pietrella, novinar Gazzette dello Sport, koji je u utorak ujutro predstavio talijanskim čitateljima hrvatskog prvaka.

Pisao je o njemu u superlativima, pa podsjetio što je zadesilo Ademija 2015. godine.

>>> Pogledajte kako su Dani Olmo i Amer Gojak najavili utakmicu protiv Atalante

- Izbačen je iz nogometa na četiri godine zbog dopinškog skandala (kazna mu je smanjena na dvije), ali u Dinamu su ga čekali. Ostao je u klubu, uvijek u sredini, uvijek s kapetanskom vrpcom oko ruke, spreman predvoditi generaciju darovitih igrača koja u prosjeku imaju 24 godine. Možda i najbolju još od Modrića, Ćorluke, Mandžukića, Badelja... - piše Pietrella i nastavlja:

- To što je Dinamo postigao u španjolskoj nazivaju cantera, tvornica! Dinamo okuplja mlade talente, ima akademiju s 250 igrača, a uz to i satelitski klub, Lokomotivu. Minulih godina stvorio je i Pjacu, Kramarića, Vraljka, Brozovića... - ističe taj novinar, pa očekivano spominje Dinamova dragulja Danija Olma.

- Organizator igre koji je rekao ne Barceloni. Svjetionik je momčadi, opasni broj jedan. Čak ga je i Hrvatski nogometni savez pokušao nagovoriti da zaigra za Vatrene, ali je ostao vjeran Roji. 

Pietrella kao velikog talenta spominje i Nikolu Moru, pa podjeća čitatelje kako bi ga Zvonimir Boban radio vidio u Milanu. Na popis posebnih dodaje Brunu Petkovića, Marija Gavranovića, Amera Gojaka, ali i Nenada Bjelicu!

- Sjajno gradi neustrašivu momčad koja igra nešto između formacija 4-3-3 i 4-2-3-1. Nepredvidiv je i napadački orijentiran - hvali Dinamova stratega talijanski novinar, pa iz prošlosezonske arhive vadi kako se Dinamo hrabro suprotstavio Benfici u osmini finala Europske lige. 

U zaključku maksimirski klub u žargonu naziva 'labavim topom', čime Dinamu želi odati kompliment i naglasiti da nitko nije u stanju predvidjeti na što je sve Dinamo spreman.

Pietrella je članak naslovio 'Dinamo - tvornica talenata, Olmo predvodi zlatnu generaciju', dok u podnaslovu napominje da je Maksimir Dinamova utvrda, dom Bad Blue Boysa.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Dubravazg
12:57 17.09.2019.

Eksplozija Dinama i navijača

TO
Tomi0713
18:00 17.09.2019.

Ukralo ,pokralo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije