Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kombinacije

Ovo smo čekali od Kostelića! Evo kako Filip Zubčić može do Malog globusa

Filip Zubčić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
07.03.2020.
u 10:45

Na ovo smo čekali od Ivice Kostelića kada smo drhtali dok se spuštao skijaškim stazama. Zubčić ove sezone ima priliku osvojiti Mali kristalini globus u veleslalomu i to već sljedećeg vikenda u Kranjskoj Gori

Ponovno smo se vratili skijanju, a za to je najzaslužniji Filip Zubčić. Nevjerojatnim nastupima u Svjetskom kupu ove sezone 27-godišnji Zagrepčanin ponovno je zaludio Hrvate.

Na ovo smo čekali od Ivice Kostelića kada smo drhtali dok se spuštao skijaškim stazama. Zubčić ove sezone ima priliku osvojiti Mali kristalini globus u veleslalomu i to već sljedećeg vikenda u Kranjskoj Gori.

Filip Zubčić
1/8

Bit će to posljednja utrka Svjetskog kupa jer završnica u Italiji je otkazana zbog koronavirusa.

Čeka nas dramatična završnica natjecanja u veleslalom,a mi ćemo držati fige našem Filipu u lovu na Mali kristalni globus.

U ukupnom poretku veleslalomaša vodi Norvežanin Henrik Kristoffersen s 394, drugi je Francuz Alexis Pinturault s 388, treći naš Filip Zubčić s 368, a četvrti je Slovenac s 364 boda. 

- Znam da ću jednog dana osvojiti Globus jer zato skijam. Ali s time se ne opterećujem - rekao je Zubčić nakon drugog mjesta u austrijskom Hinterstoderu.

Prije sedam godina Ivica Kostelić je osvojio Mali kristalni globus u superkombinaciji i mnogi su pomislili to je to što se tiče hrvatskog skijanja.

Ali Filip i njegov stručni tim pokazali su još jednom kako su Hrvati veliki sportski talenti, te kako se upornost na kraju isplati. A kakva bi to tek nagrada bila stigne li Zubčić u Kranjskoj Gori do Malog kristalnog globusa...

U kombinaciji je mnogo bodova, a ovo je mogući rasplet kako Filip može do glavne nagrade:

- pobijedi li Zubčić, a Kristoffersen i Pinturault budu plasirani slabije od drugog mjesta. Bude li Pinturault drugi imat će isti broj bodova kao Zubčić, ali i pobjedu više te će osvojiti Globus.

- bude li naš skijaš drugi, Kristoffersen tada ne smije biti na pobjedničkom postolju kao ni Pinturault. Bude li Francuz treći imat će isti broj bodova kao Zubčić i osvojit će Mali globus, jer ima veći broj pobjeda u sezoni od našeg skijaša. Kranjec ne smije pobijediti.

- osvoji li Zubčić treće mjesto, a Kristoffersen ne smije biti među prvih deset. Pinturault ne smije imati bolji plasman od šestog mjesta, a bude li šesti, imat će isti broj bodova kao i Zubčić. Kranjec ne smije biti među prva tri. 

- bude li Zubčić četvrti, a Kristoffersen ne smije biti među deset najboljih. No bude li Norvežanin 11., tada će imati isti broj bodova kao i hrvatski skijaš. Kako obojica imaju po jednu pobjedu ove sezone, naš je Filip u prednosti jer ima dva druga mjesta. Pinturault i Kranjec ne smije biti na postolju. 

- osvoji li Zubčić peto mjesto, Kristoffersen ne smije biti među 13 najboljih, a Pinturault među prvih deset. Kranjec ne smije biti među prva četiri u konačnom poretku.

- završi li Zubčić na šestom mjestu, Kristoffersen ne smije biti među najboljih 16, odnosno može biti 17. i tad će imati isti broj bodova kao naš skijaš. Pinturault tada ne smije biti među prvih 13. skijaša, a Kranjec među prvih pet. 

Naravno ima i drugi kombinacija, ali mi se nadamo kako će se na kraju sve dobro rasplesti.

Zagrepčanin je opet Hrvate vratio skijanju i nema sumnje da će imati veliku podršku navijača uza stazu. 

Zato Filipe pusti skiju, stisni gas i pobijedi!

Komentara 2

Avatar LisaII89
LisaII89
17:19 07.03.2020.

Sarah, 34. bxes.xyz/d962097

DH
dalibor.hren
11:29 07.03.2020.

Mi smo svjetski prvaci u kombiniranju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije