Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Zbog koronavirusa otkazana završnica u Italiji, evo što to znači za Filipa Zubčića

Filip Zubčić Ivica Kostelić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
06.03.2020.
u 19:27

Otkazivanjem utrka u Cortini Švicarci Beat Feuz i Corinne Suter su osigurali male Kristalne globuse za pobjednike u spustu. Feuz ima nenadoknadivih 194 boda više od drugog Nijemca Thomasa Dressena, dok Suter ima 155 bodova više od druge Čehinje Ester Ledecke

Talijanski savez zimskih sportova (FISI) u petak je naklon sastanka Izvanrednog vijeća Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) objavio kako je prisiljen otkazati završnicu Svjetskog kupa alpinaca koja se trebala održati u Cortini d'Ampezzo od 18. do 22. ožujka.

"Naš prijedlog, kojega su podržali i talijanskom ministarstvo sporta i Talijanski olimpijski odbor, kao i regionalne vlasti, prema kojemu su se utrke trebale održati bez prisustva gledatelja nažalost je odbijen. Protiv njega bili su svi članovi vijeća FIS-a osim talijanskog. S velikim žaljenjem smo stigao morali donijeti odluku o otkazivanju završnice. To je naravno veliki udarac za naš sport, a imat će i teške posljedice kako za naš savez tako i za Cortinu, kojoj je ovo natjecanje trebalo poslužiti kao generalna proba za Svjetsko prvenstvo kojemu će biti domaćin sljedeće godine", izjavio je predsjednik FISI-ja Flavio Roda.

Kako se završnica Svjetskog kupa ne može premjestiti u neko drugo skijalište, sezona će završiti sljedećeg vikenda kada će skijašice imati utrke u Areu, a skijaši u Kranjskoj Gori.

Otkazivanjem utrka u Cortini Švicarci Beat Feuz i Corinne Suter su osigurali male Kristalne globuse za pobjednike u spustu. Feuz ima nenadoknadivih 194 boda više od drugog Nijemca Thomasa Dressena, dok Suter ima 155 bodova više od druge Čehinje Ester Ledecke.

Također, utrka veleslaloma u Kranjskoj Gori sljedeće subote bit će odlučujuća kada je u pitanju ukupni pobjednik u veleslalomu, a za mali Globus u toj disciplini konkuriraju četiri skijaša među kojima je i naš Filip Zubčić. Uoči te utrke vodeći je Norvežanin Henrik Kristoffersen s 394 boda, samo šest manje ima drugi Francuz Alexis Pinturault, Zubčić je treći s 368 bodova, a blizu je i četvrti Slovenac Žan Kranjec s 364.

>>> Pogledajte izjavu Filipa Zubčića


 
Ključne riječi

Komentara 1

PL
Playmaker
02:43 07.03.2020.

momak,Daleko si od Kostelići Daleko Daleko,nemoj davat bezvezne komentare, nisi ni blizu Svjetskog Vrha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije