Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Ovo je nova Hrvatska: Dalić objavio popis s mnogo promjena u momčadi!

Zlatko Dalić Hrvatska Island
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
20.08.2018.
u 12:13

Bit će to premijera nove Hrvatske nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i u momčadi su nova lica.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je popis za utakmice protiv Portugala u Faru (prijateljska, 6. rujna) i premijernu utakmicu u Ligi nacija protiv Španjolske u Elcheu (11. rujna).

Bit će to premijera nove Hrvatske nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i u momčadi su nova lica. Nema Mandžukića, Subašića i Ćorluke koji su se oprostili, Nikola Kalinić i dalje je izvan momčadi jer se nije ispričao, Kramarić je ozlijeđen, a Strinić ne može igrati zbog problema sa srcem. Sada su tu Karlo Letica, Borna Barišić, Antonio Milić, Matej Mitrović, Ivan Santini, Marko Livaja, Marko Rog i Mario Pašalić. Vatrene će predvoditi kapetan i najbolji igrač SP-a Luka Modrić te dokapetan Ivan Rakitić.

– U dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije Nenadom Gračanom, za ovu akciju nisam zvao Josipa Brekala, Bornu Sosu i Duju Ćaletu-Cara, koje pozorno pratimo i svakako na njih računamo u bližoj budućnosti. Ipak, ovoga puta potrebniji su mladoj reprezentaciji koja se bori za odlazak na Europsko prvenstvo, što bi bio važan uspjeh za jednu nadarenu generaciju – rekao je Dalić i dodao:

– Uz igrače koji su se oprostili od reprezentacije, na popisu nema Ivana Strinića kojem svi želimo što brži i potpuni oporavak. Pratit ćemo pozorno situacije s ozljedama Lovrena i Kramarića, a nadam se da će svi ostali ostati zdravi do okupljanja. Pred nama su dva odlična izazova, utakmice s velikim protivnicima, a mi svakako želimo nastaviti predstavljati Hrvatsku na način kako smo to radili u Rusiji – hrabro, angažirano i kvalitetno.

Popis igrača

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Antonio Milić

Vezni: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Ivan Santini, Marko Livaja

>> Pogledajte najbolje trenutke s dočeka vatrenih

Komentara 137

Avatar rubinet
rubinet
12:17 20.08.2018.

nije loše

NM
nemirno more
12:50 20.08.2018.

sretno novi vatreni

DU
Deleted user
12:53 20.08.2018.

Dalic ce ovu novu ekipu uskoro izbrusit. Kroz 2 , 3 tekme. Jedva cekam prvu tekmu u hrvatskoj.! Stadion ce da izgori...igraj moja hrvatska..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije