Naslovnica Sport reprezentacija

I bez heroja iz Rusije nema straha za budućnost vatrenih

I naše legende, Šuker, Prosinečki (2002.), Pršo (2006.), Pletikosa li Eduardo da Silva (2014.), pa i Darijo Srna (2016.) odlučili su se na mirovinu netom nakon završetka velikoga natjecanja otvorivši vrata novim snagama uoči početka sljedećih kvalifikacija.
16. kolovoza 2018. u 20:48 1919 prikaza
Mario Mandžukić
Foto: Igor Kralj/Reuters/Pixsell

Umirovljenje trojice reprezentativaca, Ćorluke, Subašića i Mandžukića (s ukupno 236 nastupa), u ovom trenutku, dok su nam još uvijek svježe slike pobjedničkoga marša kroz Rusiju i veličanstvenoga dočeka u Zagrebu, možda na prvi pogled izgleda kao dramatično osipanje nacionalne momčadi, ali ono zapravo i te kako ima svoj smisao i – još važnije – odigrano je pravodobno, kada je šteta za vatrene najmanja.

Hrvatska reprezentacija NAPOKON OBJAVLJENA Golem skok Hrvatske na novoj Fifinoj ljestvici!

Sva trojica zaslužnika već su debelo zakoračili u četvrto desetljeće (Ćorluka i Mandžo rođeni su 1986., Subašić 1984. godine), u Rusiji su, osvojivši svjetsko srebro, doživjeli klimaks svoje reprezentativne karijere i – posve razumljivo – njihova motivacija je ishlapjela. Što im nitko nema pravo zamjeriti. Oni odlaze sa stilom, na svome vrhuncu, i ne zaslužuju ništa drugo do zahvalu za sva herojstva koja su nam priuštili, ne samo u Rusiji.

Mario Mandžukić
1 / 27
Mario Mandžukić

Na isti način, neposredno nakon Svjetskog prvenstva, odnosno na početku novoga ciklusa, opraštali su se brojni divovi svjetskoga nogometa, poput Zidanea (2006.), Klosea i Cannavara (2010.), Lahma (2014.) ili Piquéa, Inieste, Davida Silve i Mascherana, netom nakon Rusije.

I naše legende, Šuker, Prosinečki (2002.), Pršo (2006.), Pletikosa li Eduardo da Silva (2014.), pa i Darijo Srna (2016.) odlučili su se na mirovinu netom nakon završetka velikoga natjecanja otvorivši vrata novim snagama uoči početka sljedećih kvalifikacija. I niti jednom Hrvatska, zahvaljujući nezaustavljivoj proizvodnji ekstratalenata, unatoč spomenutim umirovljenjima, nije propustila sljedeći veliki turnir.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Stoga ni sada nemamo razloga za preveliku zabrinutost. Pred hrvatskom je reprezentacijom, još uvijek snažnom i prepunom svjetskih zvijezda, Liga nacija, kao zagrijavanje za kvalifikacije za najvažniji strateški cilj, Europsko prvenstvo 2020., koje počinju tek u ožujku sljedeće godine. Sasvim dovoljno vremena da srebrni izbornik Zlatko Dalić složi novu dobitnu kombinaciju za pohod na europski tron. 

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas