Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR UTAKMICE

Ovakva Hrvatska spremna je srušiti i svjetske prvake!

Hrvatski reprezentativci zahvalili su se navijačima na tribini
Luka Stanzl/PIXSELL
10.06.2022.
u 22:54

Čudno je bilo puno toga, osobito u onim 'nehumanim uvjetima' na koje stalno, pa i nepotrebno upozorava izbornik Dalić. Čudno, jer smo se na njih adaptirali i u njima sada izgledamo kao muškarčine, kao prava punokrvna, samouvjerena momčad. Poletna i energična. Je li netko na njima sinoć uočio znakove umora?

Iako je ovo ludilo, ipak postoji metoda u tome. Ovu rečenicu u Hamletu izgovara Polonius, savjetnik danskoga kralja Claudiusa, referirajući se na neki ludi, nerazumljivi Hamletov govor. Prevedeno: ako se netko ponaša čudno, onda za to postoji i neki razlog.

Naša se reprezentacija u Hamletovoj domovini ponašala - čudno. Čudno – dobro. Dapače, čudno i gotovo pa neočekivano izvanredno, dostojna svoje reputacije svjetskoga doprvaka, i naravno čudno s razlogom: zato što su je mnogi uoči ovoga gostovanja otpisali proglasivši je autsajderom. A kada je tako, odgovor Hrvatske uvijek je zastrašujući.

Čudno je bilo puno toga, osobito u onim 'nehumanim uvjetima' na koje stalno, pa i nepotrebno upozorava izbornik Dalić. Čudno, jer smo se na njih adaptirali i u njima sada izgledamo kao muškarčine, kao prava punokrvna, samouvjerena momčad. Poletna i energična. Je li netko na njima sinoć uočio znakove umora?

Čudno je bilo nakon godinu dana vidjeti u reprezentaciji Šimu Vrsaljka, očito napravljenoga od nekog nepoderivoga materijala. Iza Šime je mučna godina, isprekidana ozljedama i stankama, oporavcima i rehabilitacijama, a ništa od toga nije ga pokolebalo. I Vrsaljko je i dalje čvrst i postojan, britak i žustar, onakav kakav je nekada bio.

28.06.2021., Kopenhagen, Danska - Stadion Parken. UEFA Europsko prvenstvo 2020, osmina finala, Hrvatska - Spanjolska. Mario Pasalic "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Čudna je i pojava Juranovića na lijevome braniču, čudno i smjelo od izbornika bilo je u obrani upariti najmlađi stoperski par ikada, 22-godišnjega Šutala i 24-godišnjega Erlića, koji su do jučer zajedno imali jedan jedini nastup za vatrene. A protiv Danaca izgledali su kao da imaju sto nastupa zajedno. Neobično, da ne kažemo čudno, bilo je vidjeti i Marcela Brozovića prvi put s kapetanskom vrpcom, a on je s njom doista izgledao kao vojskovođa na terenu.

Sva ta čudesa u prvom poluvremenu spokojno i bez nerviranja s klupe su gledali oni za koje mislimo da bez njih ne možemo, Luka Modrić i Mateo Kovačić. A kada su oni preuzeli konce igre u drugom poluvremenu, Hrvatska je izgledala doista nedodirljivo.

Za kraj, još malo Hamleta. Samo jedna kap zla dovoljna je da baci zloglasnu sjenu na bilo koju vrlinu, kaže tamo upozoravajuće Shakespeare. Zna se kako nama malo treba da 'kapnemo' zlo tamo gdje mu nema mjesta, a naša reprezentacija nikada ne smije biti poligon za takve kapi. Kakva god bila, i kako god ona prolazila. Pa i protiv svjetskih prvaka Francuza na St. Denisu u ponedjeljak. Ovakva Hrvatska u stanju je razbiti i to prokletstvo. Sada stvarno imamo razloga vjerovati u to.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

>>> Navijači Hrvatske u Kopenhagenu

Komentara 16

FR
freeshooter
23:29 10.06.2022.

Oduvijek smo znali da imamo svjetski moćan vezni red...a čini mi se da se upravo rađa i svjetski moćna zadnja linija, ovi mladi, Gvardiol, Šutalo, Erlić, Stanišić...jaaako vesele nove mogućnosti vatrenih...do Katra ćemo biti top, sami vrh...

LU
luckyluke1
23:06 10.06.2022.

Modrić je lokomotiva i mozak momčadi, njegovim ulaskom izgubljena momčad postala je pobjednička.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:09 10.06.2022.

Bez pretjerivanja, bez euforije molim... Prvo poluvrijeme je bilo ocajno. Drugo mnogo bolje, ali mora to jos mnogo bolje. Malo vise igre prema protivnickom a malo manje prema svom golu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije