Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Hrvatska maestralno pobijedila favoriziranu Dansku golom Pašalića!

Hrvatska maestralno pobijedila favoriziranu Dansku golom Pašalića!
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.06.2022. u 22:37

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Dansku 1:0 na gostovanju u Kopenhagenu u utakmici 3. kola UEFA LIge nacija.

Pogodak vrijedan pobjede na Parken stadionu postigao je Mario Pašalić u 69. minuti, nakon ubačaja Marcela Brozovića. Pašalić je spremno dočekao loptu na visini peterca i poput rasnog strijelca uklizao te ju proslijedio u mrežu kroz noge danskog vratara Kaspera Schmeichela.

Danska je bila bolja i opasnija u prvom poluvremenu, ali jedini udarac unutar okvira, koji je u 40. minuti uputio Andreas Cornelius, Dominik Livaković je odlično obranio.

Na početku drugog poluvremena Zlatko Dalić je u igru ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića, što je potpuno promijenilo i značajno poboljšalo igru hrvatske reprezentacije, koja je ovladala loptom i postala opasna po suparnička vrata. To je, u konačnici, rezultiralo Pašalićevim pogotkom koji je Hrvatskoj donio treću pobjedu u 13. nastupu vatrenih u Ligi nacija.

Soccer Football - UEFA Nations League - Group A - Denmark v Croatia - Parken, Copenhagen, Denmark - June 10, 2022 Denmark's Andreas Christensen in action with Croatia's Sime Vrsaljko Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK. Photo: RITZAU SCANPIX/REUTERS
Foto: RITZAU SCANPIX/REUTERS

Danci su u 86. minuti postigli pogodak, ali je on poništen jer je strijelac Jonas Wind kod upućivanja lopte bio u zaleđu.

Unatoč porazu od Hrvatske Danska je ostala na vrhu ljestvice sa šest bodova. Po četiri boda imaju drugoplasirana Austrija i Hrvatska koja je na trećem mjestu. Na začelju je Francuska s dva boda.

U drugoj utakmici 3. kola Austrija i Francuska su u Beču odigrali 1:1. Austrijance je u vodstvo doveo Weimann u 37. minuti, a izjednačio je Mbappe u 83. minuti.

Lipanjsku seriju utakmica u Ligi nacija Hrvatska će zaključiti u ponedjeljak, 13. lipnja, dvobojem protiv Francuske (20.45 sati) u predgrađu Pariza na Stade de Franceu

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Slavlje nakon gola Francuzima na Poljudu

Komentara 32

DU
Deleted user
22:43 10.06.2022.

Ovo nisam ocekivao. Pobjediti Dansku nije mala stvar.

KA
kažemja
22:53 10.06.2022.

To je ta tipična Hrvatska.Kad ju svi otpišu ona se vraća.Pobijediti Dance na njihovom terenu je velika stvar.Dečki svaka čast.

IN
Ineboimorejeplavo
21:29 10.06.2022.

Bravo Livakovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije