Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Ovaj podatak o treneru Dinama uoči derbija se neće svidjeti navijačima

Nikola Jurčević na prvom Dinamovom treningu
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
20.04.2018.
u 15:43

Sad Jurčević mora dobro pripremiti momčad za pakao Poljuda, za silne pritiske na njih, na suce, na prekide zbog baklja, ali i na “napaljeni” Hajduk.

Trenerska sudbina je takva, a ako je još k tome riječ o treneru Dinama, možete biti sigurni da će već nakon prvog kiksa javnost uprijeti prstom u vas, odmah će stići komentari kako taj pojma nema, pojavit će se kombinacije s nasljednicima. Nikola Jurčević je već na startu svog mandata osjetio takvo bilo javnosti, jer eto već ima jedan poraz (izgubio od Osijeka u Maksimiru) i jedan remi (0:0 s bunkerom Intera).

Mogli su na Poljud na kavu

Malo tko će mu u prilog istaknuti činjenicu da su u igri protiv Osijeka plavi izveli 20 udaraca, od toga deset u okvir, i svih deset je čudesno zaustavio osječki vratar Malenica. Pa ako momčad uputi 20 udaraca na gol, ima niz prilika, onda ta momčad valjda ima igru, jer bez igre ne bi stvorila prilike. Stoga, za taj poraz je najmanje kriv Jurčević. Može biti kriv samo ako nije prepoznao da će mu momčad mlako ući u utakmicu i 20 minuta izgledati kao da je izašla u grad na kavu, a ne kao momčad koja se bori za naslov prvaka.

Isto kao sada Jurčević, ni bivši trener Mario Cvitanović nije bio kriv za poraz u Maksimiru od Hajduka, također s 0:1 kad su gosti uputili jedan udarac u okvir i pobijedili, njihov vratar bio je junak susreta, još su plavi i oštećeni sudačkim odlukama. U svakom slučaju, Dinamo si je zakomplicirao život, mogao je na tu “šetnju i kavu” otići u Split, da je svladao Osijek imao bi osam bodova više i bio potpuno rasterećen.

Sad Jurčević mora dobro pripremiti momčad za pakao Poljuda, za silne pritiske na njih, na suce, na prekide zbog baklja, ali i na “napaljeni” Hajduk. Jurčević u svojoj bogatoj karijeri ima iskustva s takvim pritiscima, uostalom bio je trener Dinama i igrao je protiv Hajduka. U sezoni 2003./2004. ukupno je bio bolji od Splićana. Prvo ih je u Maksimiru dobio s 4:1 u Superkupu, onda i u prvenstvu s 1:0 i 3:1. No, Jurčević kao trener plavih u toj sezoni u kojoj je Hajduk bio prvak sa dva boda više, nije slavio na Poljudu, poražen je s 3:1, a u drugom dijelu igrao je 0:0.

Trener plavih dugo je izbivao iz Hrvatske, ali nije bio oslobođen stresa i pritiska. Bio je pomoćnik Slavenu Biliću, osim u reprezentaciji i stresnim utakmicama, u Lokomotivu, Beșiktașu i West Hamu, a tamo pritisaka nije nedostajalo, ni žestokih tribina, “napaljenih” protivnika. Doduše, sada, nakon tih dugih godina kao pomoćnik, ima ulogu glavnog trenera i pritisak mu je još veći, ali valjda nije zaboravio kako je to izgledalo prije 15-ak godina.

Naslijedio šest bodova ‘fore’

Jurčević je vodeći Dinamo u ovom mandatu primio samo jedan pogodak, taj od Osijeka bio je dovoljan za poraz. Dakle, momčad stvara prilike, a ne prima pogotke, pa bi se moglo reći da je sve odlično. Jurčević je stigao nakon ostavke Marija Cvitanovića i 1:4 poraza od Lokomotive. Naslijedio je Dinamo koji je imao šest bodova prednosti, sada je to palo na pet iako je od dolaska držao osam bodova ‘fore’, koji su se sad dijelom istopili zbog jednog poraza. K tome, s 3:0 izbacio je Rijeku u polufinalu Kupa i u trenera plavih doista ne treba već sada sumnjati.

Naravno da bi poraz u Poljudu bacio veliku sjenu, iskočili bi novi upitnici i sumnje, ali Jurčević sad mora smiriti momčad da plavi izbjegnu pravu dramu u završnici. Promijeniti igrački ne može mnogo zbog brojnih ozljeda. A i kadrovske promjene nisu tako ni nužne, ako momčad gotovo i ne prima pogotke, a stvara šanse. A na Poljud ionako neće ići olako, ali ne smije ni sa strahom.

Komentara 3

DU
Deleted user
17:41 20.04.2018.

Nikola je decko sa zagrebackog asfalta, ima dusu ovog grada, fer odnos i zbog toga ogroman kredit kod navijaca Dinama.

ZG
zg223
17:45 20.04.2018.

pompu oko dinamovih trenera uvijek stvaraju samo novinari

KU
kupatilo
20:58 20.04.2018.

Dinamu nece biti problem ni trener ni igraci ako i izgubi ja znam dati nece biti na posten način i tome plaši jer Dinamo ko i u Yugi uvjek nekom smeta i uvjek ga ruše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije