Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet skupine H

Ova je utakmica sramota, bila je to antipropaganda nogometa

Japan - Poljska
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
28.06.2018.
u 18:49

Japan je prošao među 16 najboljih porazom od Poljske (0:1), a kako su imali isti broj bodova kao i Senegal, presudio je fair-play, odnosno koja je momčad u tri utakmice imala manje žutih kartona

Nogometaši Kolumbije i Japana izborili su osminu finala. Kolumbija potpuno zasluženo, Japanci baš i ne toliko zasluženo.

Naime, Japan je prošao među 16 najboljih porazom od Poljske (0:1), a kako su imali isti broj bodova kao i Senegal, presudio je fair-play, odnosno koja je momčad u tri utakmice imala manje žutih kartona.

Senegal i Japan sakupili su četiri boda. A fair-play je odlučio jer su ove dvije reprezentacije imale isti omjer primljenih i datih pogodaka, a međusobno su odigrali neodlučeno.

I Poljaci samo gledali

Kada je Kolumbija povela u 74. minuti, Japanci su primijenili jednu novu taktiku - ne igrati preko centra i čuvati rezultat do kraja. Naravno, i molili su se da Senegal ne izjednači. Japanci tih posljednjih 15 minuta nisu igrali korektno.

Njihova zadnja linija dodavala se u beskonačno, ne prelazeći čak ni centar. Lewandowski je trčkarao između njih, ali bez neke velike želje da im oduzme loptu. Svi ostali bili su samo nijemi promatrači. I takvom igrom, koja je daleko od fair-playa, Japan je prošao u osminu finala.

Kako su se samo osjećali gledatelji koji su skupo platili ulaznicu u Volgograd Areni. Gledali su antipropagandu nogometa, ali nažalost, ovakvo ponašanje japanskih igrača i kukavička igra neće biti kažnjeni. Japanci će se braniti kako nisu htjeli ništa riskirati i kako je njihovo pravo izabrati taktiku koja će im donijeti slavlje.

Japan - Poljska
1/10

Japanski izbornik Nishino dosta se kockao s postavom i to se pokazalo kao loš izbor. Pomalo čudna odluka Nishina s obzirom na to da Japan već prije nije osigurao nastup u osmini finala i bez obzira na suparnika koji je već otpao, Japanci su trebali krenuti s najjačim snagama.

Što se tiče Kolumbije, oni su zasluženo prošli. Nakon poraza od Japana u prvom kolu pobijedili su Poljsku i Senegal, ne primivši pogodak. Ključan trenutak dogodio se u 74. minuti. S desne je strane ubacio Quintero, koji na ovom Svjetskom prvenstvu izgleda sjajno, u sredini pronalazi Yerryja Minu, koji glavom šalje Kolumbijce u trans.

Neće ga nikad više Pekerman posjesti na klupu jer ovaj mu je branič dvama golovima donio osminu finala SP-a.

Egipat bez boda

Prvi put od 1982. godine nećemo u nokaut-fazi gledati nijednu afričku reprezentaciju. Senegal si je sam kriv za to, ovisio je samo o sebi, iako je sigurno teško kad ispadneš zbog slabijeg fair playa.

Od ostalih afričkih reprezentacija Egipat je ostao bez boda, Maroko je osvojio jedan, Senegal tri, a Tunis nijedan bod u prve dvije utakmice. Samo su četiri afričke reprezentacije uspjele doći do četvrtfinala SP-a – Maroko (1986.), Kamerun (1990.), Senegal (2002.) i Gana (2010.).

Japan - Poljska
1/12

Komentara 24

MT
Mr Tyrolix
19:04 28.06.2018.

Kakva sramota? A što je po vama trebao biti kriterij? Ne znam, jedino da mjere čiji je veći... I to što Japan čuva loptu u zadnjoj fazi utakmice kada ni pod koju cijenu ne smije primiti gol, po vama nije fair-play? Ma dajte molim vas...

PR
protuudar
19:33 28.06.2018.

Kakvo prenemaganje!! Pa da li je to po pravilima !?? Je ! E pa onda dajte malo sjašite više!?? Ak nemate kaj pisat...nek čitljivi članci stoje danima! Hvala!

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
18:59 28.06.2018.

Ne kuzim po cemu je antinogomet, pa imali su isto bodova istu gol razliku!? Trebali su suditi po ljepoti ? To je onda nogomet?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije