Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADARENI CIBOS

Janković zapažen pred Michaelom Jordanom

Oton Janković
Foto: Vecernji.hr
1/4
16.04.2016.
u 19:59

Unatoč ozljedi gležnja u ranoj fazi utamice 15-godišnji cibos upisao je za svoju momčad 13 koševa i 7 skokova

Petnaestogodišnji cibos Oton Janković (204 cm) posve je opravdao izbor za jednog od 10 Europljana na Jordan Brand Classicsu u New Yorku, kampu za najnadarenije svjetske košarkaše kadetskog uzrasta. U utakmici selekcija internacionalaca odigranoj u Barclays Centeru, njegova momčad International White jest izgubila od International Black (73:85), no Janković je pred najvećim košarkašem svih vremena Michaelom Jordanom odigrao zapaženo. Bio je drugi strijelac momčadi (13 koševa), a upisao je i sedam skokova, jednu osvojenu i šest izgubljenih lopti u 26 minuta. To su vrlo dobri statistički pokazatelji s obzirom da je Oton stisnuo zube i susret odigrao s ozlijeđena gležnja.

- Još u prvoj četvrtini izvnuo sam gležanj, no stisnuo sam zube do kraja jer ovo je prilika kakvu imaš jednom u životu. Sveukupno, dosta sam zadovoljan sa svojim nastupom, a jedino me smetaju izgubljene lopte, a i to što mi se na slobodnim bacanjima zatresla ruka - ispričao nam je Oton javivši nam se iz New Yorka.

Baš kao i ostali izabranici Nikeovih skauta, i Oton je imao priliku upoznati neke aktualne NBA igrače (Viktor Oladipo, Carmelo Anthony), ali i najvećeg među najvećima - Michaela Jordana.

- Susret s Jordanom, najvećim košarkašem svih vremena, najsnažniji je moj dojam s ovog kampa. Kad sam ga ugledao, a za nas klince on je košarkaški Bog, skočio mi je tlak, ubrzao mi se rad srca. Nakon par uvodnih riječi, dao nam je mogućnost da ga ponešto pitamo, a ja sam se odmaknuo od košarke i pitao ga tko je bolji igrač golfa između njega i njegova prijatelja Tonija Kukoča. Nije mi izravno odgovorio već je rekao da njih dvojica uglavnom igraju u paru i da ne zna tko je bolji, ali je i rekao da bi u slučaju dvoboja on bio pobjednik. A što drugo i da kaže čovjek s takvim mentalitetom pobjednika kakav ima Jordan.

S obzirom da je oko Carmela Anthonyja bila velika gužva, Oton je uspio malo popričati s Viktorom Oladipom iz Orlando Magica. U tim trenucima uz njega je bio i Mislav Krznarić, čovjek iz Nike Hrvatska.

- Oladipo nam je kazao da je Hezonja sjajan dečko, da su dobri prijatelji, ali i da je igrač koji će u narednim sezonama tek iskazati svoj puni potencijal - prepričao nam je Krznarić.

>> Fiba opet prijeti: Hrvatska pred izbacivanjem s Eurobasketa!

Komentara 3

Avatar jmu
jmu
00:43 17.04.2016.

da Oton..za krepati od smija ko mu ga dade

DU
Deleted user
09:57 17.04.2016.

Decko je iz cibone, znaci Zagreba i Hrvatske a tenikre mu prebrojavaju krvna zrnca i sprdaju mu se s imenom...!!!

ST
stipe123
20:33 16.04.2016.

Bravo Jankoviću Srbine!Znamo zbog čega Oton.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije