Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VUKOVARU

Otac mu je legenda švicarskog nogometa, a on je debitirao za mladu hrvatsku reprezentaciju

Klagenfurt: Prijateljska utakmica, Austrija - Švicarska
nph / Alterphotos
09.04.2024.
u 15:33

Diego Yakin, koji može igrati i za Hrvatsku zahvaljujući majci, prihvatio je poziv vatrenih. Njegov otac smatra da je to prilika da se okuša i na međunarodnoj razini.

Hakan Yakin (47), legenda švicarskog nogometa, nastupio je 87 puta za švicarsku reprezentaciju. No, njegov sin Diego (14) dobio je poziv u hrvatsku reprezentaciju, a trenutačno igra za omladinski pogon Grasshoppersa.

Hrvatski nogometni savez je skautirao igrače hrvatskih korijena diljem svijeta i pozvao najbolje među njima u trening kamp, među kojima su prošli tjedan bili i nogometaši U-15.

Diego Yakin, koji može igrati i za Hrvatsku zahvaljujući majci, prihvatio je poziv vatrenih. Njegov otac smatra da je to prilika da se okuša i na međunarodnoj razini.

- Ovo je sjajna prilika - rekao je otac Hakan za Blick.

Na turniru u Vukovaru Diego je odmah pokazao svoju kvalitetu. Njegova momčad, selekcija igrača iz Švicarske i Austrije, pobijedila je vršnjake iz najboljih hrvatskih klubova i na kraju zauzela treće mjesto među 16 momčadi.

Diego je svoj debi okrunio pogotkom, što je izazvalo oduševljenje kod njegovog oca.

- Bilo je zaista dobro budući da ta momčad ranije nije igrala zajedno - rekao je Yakin.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije