Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATEA PARLOV KOŠTRO

Ostvarila je najbolji hrvatski plasman na Igrama pa otkrila: Organizatori su nam učinili uslugu

09.08.2021.
u 20:00

Naravno da mi se ta ideja na početku nije svidjela, ali na kraju je ispalo da su nam domaćini napravili veliku uslugu. Jer, u šest ujutro još je bilo koliko-toliko hlada – kaže Matea Parlov Koštro

Matea Parlov Koštro ostvarila je najbolji hrvatski plasman na Olimpijskim igrama kada je riječ o ženskom maratonu. Osvojila je sjajno 21. mjesto s vremenom 2:33,18 i tako je nadmašila 52. mjesto Lise Stublić iz Londona 2012. godine. Da je Matea trčala na nivou osobnog rekorda (2:28,52), osvojila bi peto mjesto. Treba istaknuti da je Matea u cilj ušla kao šesta Europljanka. Imali smo u maratonu još jednu predstavnicu, Bojanu Bjeljac koja je osvojila 53. mjesto.

– Jako sam zadovoljna nastupom s obzirom na to da je vrijeme bilo sparno s velikim postotkom vlage u zraku. Odradila sam odličan posao. Moram priznati da nikad u životu nisam startala maraton tako rano, u šest ujutro. Inače, start je trebao biti u sedam, a organizatori su promijenili termin samo 12 sati prije starta. Naravno da mi se ta ideja na početku nije svidjela, ali na kraju je ispalo da su nam domaćini napravili veliku uslugu. Jer, u šest ujutro još je bilo koliko-toliko hlada – kaže Matea Parlov Koštro.

Na svjetskom prvenstvu u Dohi 2019. maraton je zbog vrućine startao u ponoć, ali ni to nije pomoglo. Pola maratonki odustalo je. Slični uvjeti bili su i u Sapporu, gdje se održao maraton.

– Na svakoj okrepnoj stanici obavezno sam uzimala vodu, stalno sam se polijevala po glavi. Uzimala sam i led koji sam držala na glavi za vrijeme utrke. Tako sam pokušavala održati svježinu što dulje – istaknula je Matea.

Hrvatska je prisutna u ženskom maratonu na posljednje tri olimpijade. U Londonu je trčala Lisa Stublić, u Riju Matea Matošević i Marija Vrajić, a u Sapporu Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac. Niz će se sigurno nastaviti i u Parizu, vjerojatno u istoj postavi koja je bila na ovim Igrama. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Cinco
Cinco
21:23 09.08.2021.

Sjajan rezultat. Čestitam.

DU
Deleted user
22:09 09.08.2021.

Odlično !

Avatar Madox
Madox
21:46 09.08.2021.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije