Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozdrav slavnom zdanju

Gledatelji i klub oprostili se od Gradskog vrta: Uz nevjerojatnu atmosferu potvrdili treće mjesto

Osijek: Kohorta 'zapalila' tribine Gradskog vrta
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.05.2023.
u 21:12

Utakmica je značajna iz više razloga. Posljednja je utakmica dvaju klubova u ovoj sezoni i odlučila je o trećem mjestu iza Dinama i Hajduka. Osijeku će se njome oprostiti od Gradskog vrta gdje igraju već godinama

Nogometaši Osijeka i Rijeke u susretu su posljednjeg, 36. kola HNL-a igrali 1-1 (0-1). Utakmica je posebna i po tome što se opraštaju od svog stadiona. Iduće sezone igrat će na Pampasu, najmodernijem zdanju u Hrvatskoj. Iz kluba su se videom oprostili od svog doma u kojemu su boravili godinama.

"Vrijeđali su te, pljuvali čak i granatama gađali, ali te nisu srušili... Za neke ruglo i podrum europskog nogometa. Za nas simbol grada", kazali su u emotivnom videu.

GALERIJEA Atmosfera na Gradskom vrtu prije posljednje utakmice

Osijek: Kohorta 'zapalila' tribine Gradskog vrta
1/10

Pred 11.500 gledatelja povela je Rijeka golom Emmanuela Bande (31), a izjednačio je autogolom Matej Mitrović. Bio je to izravni dvoboj kandidatata za treće mjesto, a Rijeka je povela izravno iz kornera. Banda je ubacio poluvisoku loptu na prvu vratnicu koju je čuvao Omerović, no on je loše ragirao i lopta mu je prošla kroz noge u gol.

Izjednačenje je uslijedilo u 65. mibuti kada je Bukvić pokušao atraktivnim udarcem škaricama, no nije najbolje zahvatio loptu koja je potom pogodila u nogu Mitrovića, pomienila smjer te završila u meži.

VEZANI ČLANCI:

Imao je Osijek priliku u samoj završnici ipak pobijediti, nakon pregleda snimke sudac Kolarić je ocijenio kako je Galešić prejako povukao Miereza u svom kaznenom prostoru te je pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu izveo je Mierez, ali Labrović je obranio njegov udarac.

Osijek je bio domaćin u Gradskom vrtu od 1977. godine, no od sljedeće će sezone svoje suarnike dočekivati na novom stadionu u Pampasu. Ovim remijem Osijek je zadržao treće mjesto sa 50 bodova, jednim više od četvrte Rijeke, a oba kluba će sljedeće sezone igrati u Konferencijskoj ligi. Dinamo je osigurao naslov sa 78 bodova, 10 više od drugog Hajduka, dok društvo najboljih napušta Šibenik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije