Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale se bliži

Mourinho dobro zna tko je Rakitić: 'Jedan je od najpodcjenjenijih igrača'

Europa League - Sevilla Press Conference
Foto: Ed Sykes/REUTERS
1/3
27.05.2023.
u 19:30

Jedan za drugog imaju samo riječi hvale, no u srijedu 31. svibnja Ivan Rakitić će se suočiti s Joseom Mourinhom u Budimpešti kako bi odlučili o pobjedniku Europske lige

Ivan Rakitić će sa svojom Sevillom 31. svibnja u finalu Europske lige sastati s Romom koju predvodi Jose Mourinho. Pred njime nije lak zadatak, time više što je slavni trener u karijeri pet puta bio u europskom finalima i svaki put pobijedio. Europsku ligu pokušava osvojiti treći put, a već je to učinio s Portom 2003. te Manchester Unitedom 2017.

Pobjeđivao je i u Ligi prvaka 2004. s portom i 2010. s Interom, a prošle godine je za Rimljane osvojio i Konferencijsku ligu. Portugalac dobro zna tko je Ivan Rakitić, kao i cijela momčad koja je na svjetskom prvenstvu 2018. izborila srebro, a o Raketi je rekao: "Rakitić je jedan od najpodcjenjenijih igrača".

GALERIJA Borussia u neočekivanom preokretu izgubila dugo iščekivani naslov prvaka

Europa League - Sevilla Press Conference
1/19

Nekoliko dana prije utakmice i hrvatski reprezentativac spomenuo se Mourinha u razgovoru s Sky Sportsom. Tom je prilikom istaknuo koliko ga cijeni i kazao kako mu je žao što nikad nisu imali priliku surađivati.

"Mnogo puta igrao sam protiv Mourinhovih momčadi. Šteta što nismo radili zajedno, to bi bilo fantastično. Volio bih ga upoznati. Imam mnogo poštovanja prema njemu. Smatram ga jednim od najboljih trenera u povijesti nogometa", rekao je Rakitić.

VEZANI ČLANCI:

"Dobro poznajem njegov pristup, bit će teško i drago mi je što ću ponovno susresti tog dirigenta. Nadam se da ćemo se zabaviti i, naravno, pobijediti", rekao je najavljujući nadolazeći susret.

Finale će se igrati u Puskas Areni u Budimpešti. Sevilla u domaćoj ligi drži deveto mjesto, a Roma u Italiji šesto mjesto i bori se za plasman u Ligu prvaka.

VIDEO Žestok trening hrvatskog borca: Antonio Plazibat se priprema za borbu za privremenu titulu teške kategorije


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije