Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODIJELJEN LAUREUS

Oscar i za sportaše

Kevin Spacey
Foto: AFP
1/10
10.03.2010.
u 21:25

Blanka je odbila da je čarterom iz Dohe prevezu na svečanost jer joj to nije prioritet, za razliku od dobre pripreme za SP u Dohi.

Na spektakularnoj svečanosti u Abu Dhabiju za najbolje sportaše svijeta izabrani su atletičar Usain Bolt i tenisačica Serena Williams. Laureusovim kipićima nagrađeni su još i plivačica Natalie du Toit (sportašica s invaliditetom), Jenson Button (iznenađenje godine), Brawn GP Formula One Team (ekipa godine) te tenisačica Kim Clijsters kojoj je dodijeljena nagrada za povratnika godine u konkurenciji u kojoj je bila i naša Blanka Vlašić.

Kevin Spacey kao voditelj

Nakon što prošle sezone zbog financijske krize zajednička svečanost dodjele uopće nije održana, ove godine ponovno raskoš. Okupljanje najvećih sportskih i filmskih zvijezda organizirano je u ekskluzivnom hotelu Emirates Palace u Abu Dhabiju. Ako je netko toj priči u ova vremena mogao vratiti stari sjaj, onda su to svakako petrodolari.

Kao nikad dosad, na crvenom tepihu pojavio se niz velikih hollywoodskih zvijezda. Dvostruki oskarovac Kevin Spacey vodio je priredbu, a u Abu Dhabi su stigli i Gwyneth Paltrow, Clive Owen, Hugh Grant, Kyle MacLachlan...

Blanka Vlašić bila je treći hrvatski sportaš kojega su članovi Laureusove akademije (odreda najveća imena svjetskog sporta) nominirali. Goran Ivanišević 2002. dobio je nagradu za povratnika godine, a Janica Kostelić 2006. primila je nagradu za najbolju sportašicu svijeta. Prije toga Janica je čak četiri puta bila nominirana, ali je ostala bez trofeja čak i one 2002. kada je na ZOI-ju osvojila tri zlata i srebro. Zbog odluka poput one da se povratnicom godine proglasi Jeniffer Capriati, koja se drogirala, Janičin otac i trener Ante Kostelić tu nagradu nikad nije smatrao posebno vrijednom. Čini se da tako na Laureus gledaju i Joško i Blanka Vlašić.

‘To je gubljenje vremena’

Blanki su nudili da je privatnim zrakoplovom prevezu i vrate u obližnju Dohu, udaljenu 340 kilometara, no ona je odbila. U Gulf Timesu to je ovako objasnila:

– Naučila sam prepoznati prioritete. Bilo bi amaterski od mene da sam dva dana prije Svjetskog prvenstva otišla na dodjelu nekakve nagrade. Nije tu riječ samo o izgubljenom vremenu nego i o popriličnoj količini emocija koja se u takvim prilikama bezrazložno potroši, pa nisam čak ni dvaput promislila prije nego što sam rekla ne.

Tako rezoniraju pravi profesionalci kojima su postignuća važnija od glamura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije