Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra ideja

Orsat: Predložit ću UFC-u da se Miočić bori na Maksimiru

Stipe Miočić
Foto: Screenshot
1/7
16.05.2016.
u 18:13

S obzirom na to da je udarac izveo iz kretanja, a ne iz garda, očito je da Stipe ima gromovitu šaku – ističe naš najbolji boksač Filip Hrgović

S Miočićevim nastupom, za koji je dobio bonus od 50 tisuća USD, za takozvanu “najbolju izvedbu večeri”, oduševljeni su bili i hrvatski fajteri, i to ne samo borci slobodne borbe nego i boksači.

– Werdum je, vjerojatno zbog svega oko njega u njegovoj zemlji, možda bio i odviše opušten. Krenuo je na Stipu kao da nije gledao njegove borbe, a ići s tako lošim boksom na tako dobrog boksača bilo je pogubno – ocijenio je zagrebački UFC borac Igor Pokrajac.

Hrgović priželjkuje sparing

S obzirom na to da je borba odlučena boksačkim udarcem koji Miočićevi prijatelji zovu “brisač” (eraser), nazvali smo i eksperta s time u vezi, našeg najboljeg boksača Filipa Hrgovića.

– Bila je to klasična kontra i Stipe je to jako lijepo izveo. Takvi udarci su najopasniji, kada presiječeš nečiji udarac, jer se povećava sila kao i kod frontalnog sudara automobila. S obzirom na to da je Stipe sve to izveo iz kretanja, a ne iz garda iz kojeg su udarci jači, očito je da ima vrlo tešku ruku. S boksačke strane, Werdumov napad bio je prilično početnički izveden, bio je u punom trku, nestabilan i nezaštićen, pa je zato i doživio nokaut. Meni je jako drago da je Hrvat postao prvak svijeta u tako jakoj organizaciji i volio bih da se ostvari ona najava nekih njegovih zagrebačkih prijatelja da će doći sparirati sa mnom.

Jesu li jednako sretni i čelni ljudi UFC-a, to ostaje vidjeti. Naime, nekoliko minuta nakon što je Stipe Miočić nokautirao Werduma i postao UFC-ov prvak, predsjednik UFC-a Dana White na svom je profilu na Twitteru napisao samo ovo:

– Holly shit!!!!!

Taj blasfemični uzvik Amerikanci koriste kada su jako iznenađeni, pri čemu se kod Whitea možda može govoriti i o izvjesnom poslovnom nezadovoljstvu. Naime, i sam je svojedobno rekao da Miočić nije dovoljno popularan borac, a sad mu je taj isti još postao i svjetski prvak.

Baš o tome popričali smo s najpoznatijim hrvatskim promotorom Orsatom Zovkom koji nam se javio iz Los Angelesa.

– Stipe se za ovu borbu izborio isključivo na osnovu svojih rezultata, a nimalo na račun imidža, a previše je tu novca u igri da ne budeš aktivan u igri. Miočić nije komercijalan prvak i on će morati i zbog sebe poraditi na tome jer ovo je i šou biznis. Pogledajte samo McGregora, pa taj je izgubio posljednju borbu, a već se priča o tome hoće li nastupiti u borbi vrijednoj 100 milijuna USD. Šteta je da Stipe uzima deset puta manje novca no što bi mogao.

A zaraditi bi se moglo i u domovini njegovih roditelja.

Obrana ipak u New Yorku!?

– Velika je to stvar za popularnost ovog sporta u Hrvatskoj i regiji, pa vjerujem da nakon ovoga ni maksimirski stadion ne bi bio problem napuniti. Uostalom, zar nismo imali punu Arenu s jednim Brazilcem kao zvijezdom večeri. Ako je moglo biti u Brazilu na stadionu, zašto ne bi moglo i u Hrvatskoj? To ću i predložiti UFC-u – ističe Zovko.

Za Stipu ne bi bilo loše da prva obrana, najvjerojatnije protiv Nizozemca Overeema, bude u New Yorku u kojem bi se povijesni prvi nastup UFC-a mogao dogoditi potkraj godine u Madison Square Gardenu.

>>Hrvatska ima prvaka! Stipe Miočić u prvoj rundi nokautirao Werduma!

Komentara 8

MM
mirno_more
18:23 16.05.2016.

Prije devet mjeseci poslao sam poruku Stipi da se svakako javi Juri Čuvalu ( Georgu Chuvalu ) u Toronto po savjete za mečeve budući da se Čuvalo borio i sa Allijem i Frazierom i Foremanom i Sonniyem Listonom. Čuvalo jee apsolutno bio najjači Hrvat koji se ikada bavio ovim gladijatorskim sportom. Stipe mi nikada nije odgovorio , ali ipak mislim da je u stalnom kontaktu sa Jurom...

SE
sestrićna
18:44 16.05.2016.

nemoj samo predlagat maksimir jer ako ga ameri vide po danu mislim da će meč otkazati..

DZ
dalmatinac-zg
21:51 16.05.2016.

Kakav crni maximir. Stipe je hajdukovac i zasluzuje najlipsi stadion u Hrvata Poljud a ne onu rusevinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije