Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA draft

Orlando izabrao Šarića kao 12. izbor pa ga proslijedio Philadelphiji!

Dario Šarić
Foto: Screenshot
27.06.2014.
u 09:32

A nakon Šarića na draftu je vrlo brzo izabran i centar Cedevite Jusuf Nurkić, kojeg je kao 16. izabrao Chicago, ali ga je, zajedno s 19. 'pickom' Garyjem Harrisom proslijedio u Denver

Dario Šarić nedavno je potpisao za turski Efes, ali je svejedno bio na NBA draftu i ostvario odličan uspjeh. Kao 12. izbor drafta odabran je od strane Orlanda, ali je kasnije proslijeđen u Philadelphiju. Zauzvrat su 76-ersi dali Elfrida Peytona.

Činjenicom da je bio 12. izbor Šarić je ostvario najbolji renking na draftu od svih hrvatskih košarkaša, nadmašio je 22. izbor Zorana Planinića iz 2003. godine. Dario će u Philadelphiju tek za dvije godine, nakon što mu istekne ugovor s Efesom.

- Još sam premlad za NBA ligu pa je ovakav slijed logičan. S 22 godine bit ću puno bolji i zreliji i smatram da ću se tada lakše izboriti za početnu petorku u NBA ligi, rekao je Šarić.

Šarić će tako postati treći Hrvat koji će zaigrati za 76-erse. Prije njega tamo su igrali Toni Kukoč i Gordan Giriček.

A nakon Šarića na draftu je vrlo brzo izabran i centar Cedevite Jusuf Nurkić, kojeg je kao 16. izabrao Chicago, ali ga je, zajedno s 19. 'pickom' Garyjem Harrisom proslijedio u Denver.

Komentara 2

RJ
ribolovac Jura
11:53 27.06.2014.

Bravo Dario i samo naprijed. Imao si sreće što te nisu izvarali kao mog sina u Osijeku, koji je također dao cijelog sebe za košarku. Neka te sreća i uspjesi prate u životu.

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
06:49 29.06.2014.

Razočaralo me to kaj je Šarić reko Cobona mi se zavukla pod kožu i plakat ću kad odem , a o toj Ciboni koja ga je profilirala u igrača kakav je danas ni riječi samo da je rekao hvala Ciboni i treneru na svemu što su mi prižili u zaddnje dvije godine nije rekao ni riječ. Dario hvala ti za sve kaj si napravil za Cibonu ali u ovim teškim vremenima za naš voljeni klub mogo si prozborit bar riječ dvije.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije