Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ministar' u zadnjoj liniji

Omalovažavali su ga i vrijeđali, a sad s Lovrenom imamo pravog vođu obrane

23.06.2018.
u 20:29

Nije mu bilo lako posljednjih godina, ali Dejan Lovren je sve uspio nadvladati i sada igra odlično, profesorski

Za koga ste vi dali 25 milijuna eura, pa taj nema pojma – ublažena je verzija onoga što su navijači i mediji govorili i pisali o Dejanu Lovrenu u Engleskoj. Ne znamo koji je igrač bio toliko osporavan otkako je došao u Liverpool, ali Lovren je natjerao i tu grubu i nemilosrdnu englesku javnost da se povuče i da mu danas plješće.

Dovodili su u Liverpool i druge stropere, a treneri, poglavito Jürgen Klopp, vjerovali su našem reprezentativcu. I kad je stiglo zadnje pojačanje Redsa u liku i djelu Virgila van Dijka, svi su vidjeli Lovrenov kraj i trajnu selidbu na klupu.

No, i taj je “udar” izdržao, ostali su se stoperi preselili na klupu ili tribinu, a Van Dijk i Lovren postali su pravi stoperski par na čijim se plećima pokrivala obrana Liverpoola i na kraju stigla do finala Lige prvaka.

Klopp ga je ‘prepoznao’

Zapravo je dolazak Van Dijka pomogao Lovrenu jer je dobio pouzdnog suigrača, ali još više mu je pomogao trener Klopp koji je shvatio da mora imati defenzivnije vezne igrače, aktivnije i da onda neće Lovren i cijela obrana biti razvučeni na ogromnom prostoru.

K tome, Klopp je psihički dignuo našeg reprezentativca, ulio mu je samopouzdanje i sad i Redsi i hrvatska reprezentacija imaju sjajnog stopera, koji nije samo igrački sjajan nego je postao i vođa. On ima taj gard, kad istrči na teren na njemu se vidi koliko je odlučan, koliko je srčan.

I to nakon svih svojih poblema s kojima se suočio u posljednje vrijeme. Imao je obiteljskih problema zbog kojih su ga razvlačili mediji, pa mu je opljačkan stan, u jeku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo morao se povlačiti i po sudu kao svjedok u suđenju Zdravku Mamiću, u posljednje vrijeme nad njim i Modrićem lebdi moguća optužnica za lažno svjedočenje...

I sve je to Lovren ostavio iza sebe, negdje u “špajzi”, i potuno čiste glave došao je u Rusiju odlučan da naša reprezentacija ondje nešto napravi.

I već je dosad napravila sjajne stvari, nakon 20 godina čekanja, još od Francuske 1998., prošla je skupinu na Svjetskom prvenstvu. I ne samo da je prošla, ostavila je odličan dojam. I ne samo u liku čudesnog Luke Modrića ili inspiriranog Ivana Rakitića, napasnih napadača, već i zbog sjajne obrane.

– Kad imate dva brza stopera, možete igrati visoki presing kao što smo ga igrali protiv Argentine. A Lovren i Vida brzi su stoperi, kad se tome doda da su nam i bekovi Vrsaljko i Strinić, brzi onda je jasno da smo mogli s takvim receptom napasti Argentinu i na kraju zasluženo slaviti – kazao je Kruno Jurčić.

1/17

Lovren je i u toj utakmici bio sjajan, bio je vođa obrane koji je zajedno s ostalima posramio Messija i njegovo društvo koje je moralo pognute glave, nakon 3:0 debakla, otići s travnjaka sa strahom da neće ni proći skupinu koju je Hrvatska već suvereno prošla.

– Prava smo momčad i to pokazujemo na terenu, nismo ostali samo na priči da smo dobri. Velika je stvar što svi igrači imaju karakter – kazao je Lovren nakon utakmice u kojoj je pokazao pravi karakter i odlike vođe.

– Uvijek dajem sve, kako u klubu tako i u reprezentaciji – skromno će naš srednji branič.

Da je Otamendiju Lovren

Kako bilo, s Lovrenom smo dobili pravog čovjeka u zadnjem redu.

– Ma dobili smo s njime pravog vođu obrane i lidera. Drago mi je zbog njega, uvijek sam vjerovao u njega, pa i kad je bilo mnogo onih koji su ga osporavali. Igrao je i Vida dobro, svaka mu čast, kao i njegovu Beşiktaşu, igranje u engleskom Premiershipu je nešto drugo, Lovren ondje svaki tjedan igra protiv vrhunskih momčadi i napadača. I na kraju mu je sve to donijelo puno samopouzdanja – kazao je bivši izbornik Igor Štimac koji je i sam bio stoper i još kako je iskusio igranje u Engleskoj.

Povukao je Štimac paralelu s argentinskim stoperom koji je u usporedbi s Lovrenom bio u najmanju ruku – jadan.

– Otamendi je najbolji argentinski stoper, igra u Manchester Cityju, a Lovren je daleko bolji od njega. Znate što, Otamendi bi postao odličan igrač kad bi uza sebe imao Lovrena.

Dejan će za koji dan (5. srpnja) napuniti 29 godina, puno je toga u karijeri iskusio i prošao, prošao je i životnu školu i sve je to od njega napravilo pravog, karakternog igrača. Koji, valja priznati, ima i sjajnu podršku ostalih u našoj reprezentaciji.

I baš ono što je i sam istaknuo – da su svi ti igrači dečki na mjestu, dečki s karakterom – daje nam vjeru da Hrvatska može nešto opipljivije napraviti na SP-u (iako je već sad napravila najviše od 1998.). Jer, kad vidite da uklizavaju jedan za drugoga, da jedan drugome pomažu, da će svi skočiti na suparnika koji se želi obračunati s nekim našim reprezentativcem, onda znate da imate momčad.

1/16

I Hrvatska je ima, u tome mnogo zasluga ima i izbornik Zlatko Dalić koji je momčadi dao mir, koji ju je uvjerio da vrijedi. I koji je isto tako i Lovrenu dao ulogu vođe naše obrane. A sad samo treba poslušati tog vođu, našeg ministra obrane, i smiriti strasti te nastaviti dalje hod Rusijom korak po korak.

>> Pogledajte Večernji pressing s Darijem Šimićem

Komentara 27

PA
pan-am
20:49 23.06.2018.

Vodi nas do trona !!! Ajmo Hrvatskaaaa!!!!

KA
kacavenda
20:49 23.06.2018.

Svaka mu cast

TO
Tomisl
20:59 23.06.2018.

Lijepo je vidjet kad ON i ostali ZAJEDNO igraju i " izgaraju" za svoju Domovinu i Narod .Zivila Hrvatska !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije