Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHRISTOPH HARTING

Olimpijski prvak bori se s depresijom, teški trenuci uništili su mu život: 'Osjećaš se kao da umireš'

Athletics: German championship
Michael Kappeler/DPA
07.07.2023.
u 12:24

Sport i atletika pomažu mu da se oporavi, Nijemac se želi vratiti na veliku scenu. Ipak, vjerovatno će propustiti iduće svjetsko prvenstvo u Budimpešti, jer nije ispunio normu, ali njegov cilj ostaju Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Bivši olimpijski prvak u bacanju diska Christoph Harting (33) prvi put je govorio o svojoj depresiji i napadima panike.  Harting je držao bolest pod kontrolom jedno vrijeme, ali u jednom trenutku je posustao i više se nije mogao boriti. 

- Zamislite da se probudite i ležite ispod ogromnog, velikog, teškog, crnog pokrivača. I ne možete ga spustiti. Ne možete čak ni budilicu isključiti - rekao je za njemački dnevnik Berliner Zeitung.

Atletska gromada od 2.07 metara potražio je pomoć stručnjaka, dobio je psihoterapeutsku te psihološku njegu i lijekove.

- Oh, to je bilo grozno. Osjećaš se kao da umireš. To je nevjerojatna borba koja te čini nevjerojatno umornim - rekao je poznati bacač diska koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.  Nekoliko teških životnih udaraca promijenilo je Hartingov život. Nakon rastave od supruge, osvajač zlatne medalje nekoliko mjeseci nije imao vlastiti stan.

VEZANI ČLANCI:

Osim toga, izgubio je mjesto u reprezentaciji, te je bio samo sjenka nekadašnjeg prvaka. Sport i atletika pomažu Hartingu da se oporavi, Nijemac se želi vratiti na veliku scenu. Ipak, vjerovatno će propustiti iduće svjetsko prvenstvo u Budimpešti, jer nije ispunio normu, ali njegov cilj ostaju Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije