Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA OLIĆ Prvi strani sportaš u povijesti koji je primio Orden Družbe, najviše priznanje Ruske Federacije

Olić: Primio sam orden, ali ne od Putina

nog-ola-txt.jpg
import
21.05.2006.
u 17:50

O audijenciji hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivice Olića kod ruskog predsjednika Vladimira Putina proteklih se mjeseci dosta pisalo. I onda je cijeli slučaj jednostavno - pao u zaborav. Jer, do susreta kojem se naš reprezentativac toliko veselio nije ni došlo. Ali Olić je ipak dobio obećano mu priznanje, Orden Družbe, jedno od najvećih ruskih priznanja koje ta država dodjeljuje strancima. Tako je naš nogometaš postao prvi stranac u povijesti kojem je pripala ta čast. Skromni Slavonac iz Davora u hrvatskoj javnosti to nije posebno isticao.

- Orden mi je dodijeljen tijekom priprema. Naravno da mi puno znači takvo priznanje. Ponosim se, ali sam istodobno i vrlo razočaran što mi ga nije dodijelio Putin, kako je bilo i dogovoreno, jer htio sam ga upoznati. Iznimno ga cijenim kao političara - kaže Ivica Olić. Orden Družbe nova je, svjetlija stranica u godini u kojoj ga očekuje smotra najboljih svjetskih reprezentacija u Njemačkoj. Jer prošlu bi najradije zaboravio. Dugo će Olić pamtiti 17. kolovoza prošle godine i utakmicu s Brazilom. Teška ozljeda koju je zaradio na toj utakmici s terena ga je udaljila punih šest mjeseci. Slijedio je dug i mukotrpan oporavak, a najveću snagu i potporu, kako priznaje, pružila mu je obitelj.

Olić je uvjeren da će sljedeću utakmicu s brazilskom izabranom vrstom pamtiti po dobrom, a na pitanje očekuje li da će ga Kranjčar postaviti u prvi sastav 13. lipnja u Berlinu, kaže: - Naravno da bih htio biti u prvom sastavu i igrati protiv peterostrukih svjetskih prvaka. Vjerujem da je to san svakog nogometaša. No, ne razbijam si time glavu, bitno je da sam zdrav, da igram dobro i da na Svjetskom prvenstvu postignemo dobar rezultat. A u Kranjčarov izbor ne sumnjam.

Našu šansu Olić vidi u utakmicama s Japanom i Australijom. - Brazilci su favoriti naše skupine, no smatram da smo kvalitetniji od Australije i Japana te da ćemo sigurno ući u drugi krug - ističe Olić. Na prvenstvu će ga pratiti brojna rodbina, prijatelji i njegova najuža obitelj. Supruga Natali i sinovi sigurno će mu biti najveća potpora. - Nakon svega što su proživljavali sa mnom u tih pola godine, poželjeli su mi ponajprije da nakon Svjetskog prvenstva budem zdrav. Hoćemo li Ivicu Olića i sljedeće sezone gledati u dresu CSKA? - Imam još jednu godinu ugovora. Već su mi ponudili novi. Odlično se osjećam u Moskvi i za sada se time ne opterećujem. Trenutačno razmišljam samo o Svjetskom prvenstvu - zaključio je Olić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije