Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI VATRENI

Olić ipak neće naslijediti Bišćana: Među favoritima za novog izbornika je Niko Kranjčar

Zagreb: U velikoj dvorani Novinarskog doma predstavljena knjiga Cico - tak imam te rad
Slavko Midzor/PIXSELL
08.04.2023.
u 12:15

Iako su iz krugova bliskih reprezentaciji prvotno izašle informacije da će Ivica Olić napustiti poziciju pomoćnika Zlatka Dalića u seniorskoj reprezentaciji kako bi naslijedio Bišćana, doznali smo da Olić nema interes napustiti Dalićev stožer

Budući da je Igor Bišćan zbog novog angažmana u Dinamu napustio mjesto izbornika hrvatske nogometne U-21 reprezentacije, HNS se bacio u potragu za novim izbornikom koji će u lipnju voditi 'mlade vatrene' na Europsko U-21 prvenstvo. 

- Proveo sam prekrasne tri i pol godine s Hrvatskim nogometnim savezom vodeći mladu reprezentaciju te sam ponosan na rezultate koje smo u tom razdoblju postigli. Zahvaljujem svim suradnicima u stožeru i Savezu na odličnoj suradnji, a predsjedniku Kustiću na razumijevanju oko ove odluke mog odlaska u Dinamo i općenito podršci tijekom mog mandata. Novom izborniku i dečkima želim puno sportske sreće na Europskom prvenstvu, uvjeren sam da mogu postići odličan rezultat - izjavio je Bišćan nakon napuštanja klupe U-21 selekcije.

Iako su iz krugova bliskih reprezentaciji prvotno izašle informacije da će Ivica Olić napustiti poziciju pomoćnika Zlatka Dalića u seniorskoj reprezentaciji kako bi naslijedio Bišćana, doznali smo da Olić nema interes napustiti Dalićev stožer.

Stoga se u ovom trenutku kandidatura, prema onome što doznajemo iz izvora bliskih HNS-u, suzila na dva potencijalna izbora, a to su također bivši reprezentativci Jerko Leko i Niko Kranjčar.

Leko trenutno radi kao trener hrvatskog drugoligaša Jaruna, a poznaje dosta trenutnih U-21 reprezentativaca (Šimić, Soldo, Kačavenda...) budući da je s njima radio u Lokomotivi. 

I Kranjčar je pogodan za ovu poziciju, budući da u posljednje vrijeme sve češće radi s mladim igračima kao pomoćnik Josipa Šimunića u U-19 reprezentaciji, a ima se želju upustiti i u samostalne trenerske vode.

- Sljedeći tjedan ćemo odlučiti o novom izborniku - rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Podsjetimo, Euro U-21 igra se u Rumunjskoj i Gruziji od 21. lipnja do 8. srpnja. Hrvatska se nalazi u skupini B sa Španjolskom, Rumunjskom i Ukrajinom. Polufinale nam donosi plasman na Olimpijske igre u Parizu. 

Komentara 4

Avatar Stradun
Stradun
12:53 08.04.2023.

Kako se to dijele izbornička mjesta?

AS
atilla sb 1986
12:40 08.04.2023.

reference? rezultati?

PA
Pajdo
14:56 08.04.2023.

Petokolonaši šaraju bez ponosa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije