Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT

Ogier zamalo pregazio hrvatskog policajca, a da je to napravio u SAD-u loše bi prošao

27.04.2021.
u 22:11

– To nije nikako izgledalo dobro. Pogotovo ne ona scena kad je dao gas, a ispred automobila bio je naš policajac kojeg je umalo pregazio. Da se to dogodilo u nekoj drugoj zemlji, Ogier sigurno ne bi dobro prošao. Pogotovo ne u Americi gdje policija ima puno veće ovlasti.

S velikih uspjehom okončan je Croatia reli koji se boduje za svjetsko prvenstvo. Brojke govore dovoljno o svemu – u Zagrebu je boravilo 1200 sudionika natjecanja – vozača i pratećeg osoblja, a događaj je online i uživo pratilo oko 1500 novinara i snimateljskih ekipa. WRC se iz Hrvatske prenosio uživo u više od 150 zemalja širom svijeta, a utrke WRC-a godišnje gleda više od 800 milijuna ljudi.

Spavao dva sata dnevno

– U protekla tri dana spavao sam po dva sata dnevno. Ali, zadovoljan sam kako je sve ispalo. I drago mi je da su bili zadovoljni svi šefovi momčadi koji su se natjecali u Zagrebu i okolici. Tako mi je šef Forda rekao kako je ovo prvi reli u kojem baš nitko od šefova do mehaničara nije imao nijednu primjedbu. Moram istaknuti da smo imali i veliku sreću što smo imali sve dane lijepo i sunčano vrijeme. Da je bilo kiše, sigurno bi bilo nekih prigovora – istaknuo je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Tri dana ste ugostiti Jeana Todta, predsjednika Međunarodnog automobilističkog saveza.

– Naravno, pobrinuli smo se da predsjednik ima najbolji mogući tretman kao i uvijek. Tri dana bio sam s njime svake minute i odradili smo lavovski raspored. On ima samo riječi pohvale. Evo, dok razgovaram s vama, baš mi je poslao SMS poruku kako je sve bilo na vrhunskom nivou. Da nije bilo njega, mi ovu utrku sigurno ne bismo dobili. Jer, pouzdano znam da je puno članova Izvršnog odbora Međunarodnog automobilističkog saveza bilo protiv dolaska u Hrvatsku. Moram naglasiti da nam je pomogla i pandemija. Jer, da nije bilo pandemije, mi ovu utrku još ne bismo dobili. Hrvatska je još uvijek malo tržište i nije toliko zanimljiva – istaknuo je Štetner.

Ugostili ste i Jona Siebela, generalnog direktora WRC-a, samog vlasnika WRC-a Thomasa Krohnea ali i Jacquesa Villeneuvea, bivšeg svjetskog prvaka formule 1 iz 1997.

– Lijepo smo se družili svih ovih dana. Zbog njih sam unajmio privatno dva helikoptera kako bi se što brže prebacivali na odredišta. Da, privatno sam organizirao da ne bi bilo zabune jer naravno naš savez nema novca za takav nivo.Jedino se Villeneuve nije vozio helikopterom jer se plaši. Previše mu je prijatelja poginulo dok su se vozili helikopterom. On je u Zagreb došao sa svojom djevojkom koja nije bila spremna za obilazak terena. Došla je, naime, u štiklama – kaže Štetner.

Hoće li Zagreb i sljedeće godine biti domaćin utrke za svjetsko prvenstvo?

– U ovom trenutku je to nemoguće reći. Odlučuju FIA i WRC promoter, ali već jučer smo pričali o toj mogućnosti te sam pozvan na sastanke gdje ćemo u najužem i najvažnijem krugu vidjeti koje su mogućnosti – govori Štetner.

Ogier nije dobro reagirao

Mrlju na reli bacio je tek incident Sebastiana Ogiera s hrvatskom policijom.

– Da. To nije nikako izgledalo dobro. Pogotovo ne ona scena kad je dao gas, a ispred automobila bio je naš policajac kojeg je umalo pregazio. Da se to dogodilo u nekoj drugoj zemlji, Ogier sigurno ne bi dobro prošao. Pogotovo ne u Americi gdje policija ima puno veće ovlasti. U trenutku kad su ga odveli u policijsku stanicu nazvao sam šefa Toyote Jari Mattija Latvalu te smo zajedno otišli u policijsku postaju Lučko gdje smo se osobno i u ime naših institucija zajedno sa Ogierom ispričali policajcima. Tamo sam pozvao i g. Matića kojeg je Ogier udario te sam osobno svjedok izrečenome od strane šefa Toyote da će pokriti svu štetu ako je osiguranje ne pokrije – zaključio je Štetner.

Jona Siebel, generalni direktor WRC-a, izjavio je da su sudionici natjecanja oduševljeni Hrvatskom i organizacijom natjecanja.

– Veliki entuzijazam organizatora nije mogao proći neprimijećeno, staze su bile lijepe i izazovne vozačima te je iza nas jedan sjajan event, dodao je Siebel.

Iz pobjedničke momčadi Toyota Gazoo Racing otkrili su kako je ovih 60 stotinki sekunde, koliko je u konačnici razdijelilo Ogiera i Evansa, treća najmanja razlika između pobjednika i drugoplasiranog u povijesti SP-a u reliju.

>> Pogledajte 10 pitanja za Niku Fleiss

Ključne riječi

Komentara 2

RO
roland
00:34 28.04.2021.

Michael Phelps je sveukupno najveći sportaš svih vremena. Ima 26 zlate olimpijske medalje i 23 svjetske zlatne medalje! Kad su ga uhvatili da vozi pod utjecajem marihuane, imao je tretman koljeno na vrat i smještaj s narkomanima dok ne plate jamčevinu.

RO
roland
00:30 28.04.2021.

U Americi policajac ne zaustavlja vozilo tijelom, nego poduzima mjere da vozač samovoljno ne ulazi u vozilo! Svezali bi ga kao salamu, klekli mu na vrat i potpuno ga onesposobili! Kad je Michael Phelps, plivač, osvajač 24 zlatne olimpijske medalje vozio pod utjecajem marihuane, pa je krenuo s nekom spikom, tako su ga onesposobili da nije skužio što ga je snašlo! I onda ga je još plivački savez supendirao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije