Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONJIČKI SPORT

Održan turnir Magnaracino u preponskom jahanju

konji
Foto: Vecernji.hr
08.11.2017.
u 00:30

Ovo natjecanje u dvorani je zanimljivo po tome što se velik broj utakmica održava od sedam ujutro do dva ujutro sljedećeg dana.

Proteklog vikenda velik broj hrvatskih jahača sudjelovao je na velikom međunarodnom turniru Magnaracino u preponskom jahanju. Ovo natjecanje u dvorani je zanimljivo po tome što se velik broj utakmica održava od sedam ujutro do dva ujutro sljedećeg dana. 

Prvog dana najbolji plasman ostvarile su Lucija Živković i Lucija Arleta Šestan. Tako je Lucija Živković na grlu Anabel bila treća uj utakmici visine prepona 1,25 metara, dok ej Lucija Arleta Šestan an grlu Mozzarella bila peta u utakmici visine prepona 1,15 metara. 

U utakmicama na visini prepona 1,05 metara Matea Kocsis sa grlom Enigma bila je sedam,a Amber Ivanišević na grlu Chiara osvojila je 12. mjesto. Drugog dana Amber Ivanišević bila je šesta u utakmici visine prepona 1,15 metara, Kim Vukadin je na grlu Quincy de Lux bila sedma na visini prepona 1,25 metara, dok ej Lucija Arleta Šestan osvojila 13. mjesto u utakmici visine prepona 1,15 metara.

Posljednjeg dana turnira Lucija Živkovića bila je sedam an visini prepona 1,20 metra, Amber je bila 11. na visini prepona 1,10 metara, dok ej Eva Golubiček s grlom Andora osvojila 20. mjesto u zahtjevnoj utakmici na visini prepona 1,40 metara.

Nakon organiziranih 16 natjecanja u preponskom i dresurnom dijelu od početka godine, ove subote konjički klub Karoca počinje sa zimskom sezonom Počinju turniri Karoca zimski kup koji se odvijaju u tri kola i finalu. Zanimljivost tog kupa, je da se u zimskoj stanci, pripremaju grla i jahači, te se priprema uvođenje velikog broja mladih grla u natjecateljski program, što stvara dodatnu dimenziju aktivnostima hipodroma Zagreb i u zimskom razdoblju kroz organizaciju Karocinih natjecanja. 

Na navedenim natjecanjima sudjeluju jahači iz Slovenije,Mađarske i Hrvatske. Ove subote će tako u dvorani na zagrebačkom hipodromu nastupiti između ostalih najbolji jahači Hrvatske - Andrija Hrgović, Denis Gugić, Andreja Novak, Janka Krašovec, Renato Levanić. Ovaj zimski karoca kup imao je višestruki razvojni značaj konjičkog sporta u zadnjih devet godina koliko KK Karoca organizira ista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije