Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVNICI HRVATSKE

Od Talijana nikada nismo izgubili, ali je Cico remizirao s Maltom

Modrić Italija
Slavko Midzor/PIXSELL
23.02.2014.
u 21:14

Berti Vogts, svojedobno izbornik Njemačke, vrbovao je 1996. godine Niku da zaigra za Elf, no tada je na vrijeme reagirao Zorislav Srebrić i usmjerio Kovača prema vatrenima.

Ne dogodi li se nešto nepredviđeno u Brazilu ili nakon Brazila, Niko Kovač u kvalifikacijama za EP igrat će protiv svoga nesuđenoga izbornika. Naime, Berti Vogts, svojedobno izbornik Njemačke, vrbovao je 1996. godine Niku da zaigra za Elf, no tada je na vrijeme reagirao Zorislav Srebrić i usmjerio Kovača prema vatrenima.

Berti Vogts prijetit će Niki s klupe Azerbajdžana, svoje već pete reprezentacije u bogatoj trenerskoj karijeri, nakon Njemačke, Kuvajta, Škotske i Nigerije. Azerbajdžance vodi već šest godina.

Od Talijana nikada nismo izgubili

U šest srazova s Talijanima (8. na Fifinoj listi) vatreni nemaju poraz. Vodi ih iskusni strateg Cesare Prandelli (56), najveća zvijezda im je luckasti Mario Balotelli iz Milana (30 mil. eura), a ukupna tržišna vrijednost čak 387 milijuna eura (Hrvatske je 196,6 mil.).

Norvežani vrijede 44 mil. eura

Vikinzi su 60. na Fifinoj ljestvici, izbornik im je 54-godišnji Per-Mathias Hogmö. Protiv njih igrali smo tri prijateljske utakmice (2 pobjede, remi). Najvredniji igrač im je Nordtveit iz Borussije (M) sa 6 mil. eura, a ukupna vrijednost 44 mil. eura.

Bugarska: šestorica iz Ludogoreca

Bugare (72. na Fifi) vodi 47-godišnji Luboslav Penev, a u reprezentaciji su čak šestorica igrača Ludogoreca. Najvredniji im je igrač Ivelin Popov iz ruskoga Kubana (5 mil. eura), a ukupna vrijednost 38,2 mil. eura.

Na klupi Azerbajdžana je Berti Vogs

Reprezentacija Azerbajdžana je 93. na Fifinoj ljestvici, a vodi je 67-godišnji Nijemac Berti Vogts, europski prvak s Elfom iz 1996. godine. Tržišna vrijednost reprezentacije je 9,7 milijuna eura.

Cico je remizirao s Maltom

Maltežani su 131. na Fifinoj ljestvici, tržišna vrijednost im je nešto manja od 3 milijuna eura. Hrvatska je protiv Malte igrala šest kvalifikacijskih utakmica, ima pet pobjeda i jedan remi (1:1) u La Valletti, kada je vatrene vodio Cico Kranjčar.

>> Hrvatska u skupini s Italijom, Norveškom i Bugarskom!

Komentara 1

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
21:46 23.02.2014.

Cico je vodio repku i kad je pobijedila u Bugarskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije