Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zloglasni' McGregor

Od prvaka, preko milijunaša do bodibildera: Ima jednu priliku da dokaže kako nije stvar prošlosti

McGregor
Foto: Screenshot twitter
29.07.2023.
u 16:00

Nakon što je postao najprepoznatljivije lice mješovite borbe okušao se i u boksu. Od Floyda Mayweathera je irski borac Conor McGregor izgubio u desetoj rundi i zaradio 100 milijuna dolara. Novac mu je potpuno promijenio život i bivšeg dvostrukog prvaka učinio borcem za kojega mnogi tvrde da više nema "ono što je potrebno za pobjedu"

Conor McGregor je već dugo ličnost koja dijeli mišljenja obožavatelja slobodne borbe. Dok ga jedni smatraju najvećim borcem koji je kročio u oktogon, sve je već broj onih koji će kazati da je tek bivši prvak koji je projurio kroz pero kategoriju pa preko reda dobio priliku da se okiti i pojasom lake kategorije (što je i postigao 2016. kada je nokautirao Eddieja Alvareza u drugoj rundi).

Nakon toga je uslijedila velika prekretnica u njegovoj karijeri. Pojas pero kategorije mu je oduzet zbog manjka aktivnosti, a premda se već prometnuo u jednog od najpopularnijih boraca u povijesti mješovite borbe, zgrabio je priliku da zaradi uistinu velik novac. Uslijedio je boksački meč protiv Floyda Mayweathera. McGregor je izgubio u desetoj rundi, ali zaradio je oko 100 milijuna dolara.

GALERIJA Verstappen kažnjen s pet startnih mjesta: Aktualni svjetski prvak starta tek šesti

McGregor
1/3

Novac mijenja ljude, a upravo je kod boraca promjena mentaliteta koja utječe na želju za uspjehom unutar kaveza izrazito očita. Kada je došao u UFC, bio je perspektivan borac, no još uvijek siromašan, četiri godine poslije postao je najbolje plaćeni borac promocije, istinsko zaštitno lice tog sporta u svijetu i multimilijunaš.

Manjak želje za borbom očitovao se kroz oduzimanje pojasa lake kategorije koji je došao u ruke legendarnog Khabiba Nurmagomedova. Veliki povratak irskog borca u oktogon dogodio se 2019. godine kada se u jednoj od najvećih borbi u povijesti UFC-a našao nasuprot neporaženog Dagestanca. Borbi su prethodile osobne svađe dvojice boraca, a u oktogonu je Khabib gušenjem u četvrtoj rundi postavio putanju koju će McGregor slijediti u narednim godinama.

VEZANI ČLANCI:

Premda je nakon te borbe najavio da ide u mirovinu, poraz mu je, činilo se, dao dodatnu volju da pokaže što može. Tako se 2020. godine borio protiv Donalda Cerronea u velter kategoriji i pobijedio ga u prvih četrdeset sekundi borbe, niti manje, niti više no udarcima ramenom u klinču.

Ipak, uspjeh nije potrajao, uslijedile su dvije borbe protiv iznimno poboljšanog Dustina Poiriera kojeg je pobijedio u pero kategoriji još 2014. godine. McGregor je obije borbe izgubio. U prvoj borbi poražen je nokautom u drugoj rundi, no njegov pokušaj povratka u idućoj borbi obilježio je jedan od najgorih lomova kostiju potkoljenice zabilježen unutar kaveza. 

VEZANI ČLANCI:

Potom se Irac posvetio poslovnim uspjesima. Prema fotografijama koje je objavljivao na društvenim mrežama moglo se vidjeti da je u vrlo kratkom roku dobio puno mišićne mase i odao se životu bogataša. Zatim je ove godine sve iznenadio najavom da će se u velter kategoriji boriti protiv iznimno snažnog protivnika, Michaela Chandlera. Ukoliko ga pobjedi, McGregor bi mogao dobiti priliku da napadne pojas velter kategorije.

Međutim, upitno je kada će se ta borba odviti, a procjene su da bi najraniji datum mogao biti u siječnju 2024. godine. USADA (Američka anti-doping agencija), traži od McGregora da pristupi šestomjesečnim provjerama. Pitanje je što je McGregor uzimao kako bi dobio na kilaži i ukoliko je uzimao supstance koje agencija ne dozvoljava, koliko je potrebno da one izađu iz njegovog organizma kako bi mogao proći sve provjere. Obožavatelji mješovite borbe nadaju se da će ipak uspjeti proći sva testiranja i da će, pobijedio ili izgubio, jedan od najvećih boraca i jedna od ličnosti najzaslužnijih za popularizaciju ovoga sporta, još jednom prirediti dobru predstavu u oktogonu.

VIDEO Velika zvijezda otkrila: 'Ovo je NBA i svi pušimo travu ovdje. Jednostavno uživam u tome'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije