Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zemlje-sudionice

Od 2013. Eurobasket sa 24 reprezentacije

Fiba
Reuters
31.05.2010.
u 16:29

Čelništvo europskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA Europe) donijelo je odluku o proširenju broja zemalja-sudionica europskih prvenstava sa 16 na 24.

Prvo Europsko prvenstvo koje će se održati u tako širokom formatu je ono 2013. godine...

Eurobasket u Litvi 2011. godine, dakle, bit će posljednji sa šesnaest reprezentacija u borbi za naslov. Za domaćinstvo sljedećeg bore se Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Češka, Italija i Slovenija.

- Podigla se kvaliteta europske košarke pa je stiglo i vrijeme da se turnir proširi - izjavio je predsjednik FIBA Europe Olafur Raffnson.

Prema novom pravilu na Europsko prvenstvo izbornici će moći povesti 14 igrača. Sat vremena prije utakmice moraju imenovati 12 na koje računaju za idući susret.

Ženski Eurobasket i dalje će brojiti 16 reprezentacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije