Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOS U MAKSIMIRU

Dinamo obilježio decimu knjigom: 'To je najbolja knjiga dosad napisana'

Dinamo prvak
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
21.12.2015.
u 10:00

U podne će biti promovirana knjiga "Dinamo – povijest i zlatnih deset godina", kao i prigodni DVD.

Za Dinamove nogometaše počeo je odmor, ali će zato danas biti živahno u loži Maksimir. U podne će, naime, biti promovirana knjiga "Dinamo – povijest i zlatnih deset godina", kao i prigodni DVD. Autor knjige je bivši ugledni novinar Vjesnika Miroslav Tomašević, urednik je Tomislav Marčinko, a na promociji će, uz njih dvojicu, o knjizi govoriti i Zoran Mamić, kao najuspješniji trener u posljednjih deset godina, te Ognjen Vukojević, jedan od igrača s najviše trofeja u tom razdoblju...

Knjiga je tiskana na 530 stranica, ilustrirana je s mnogo fotografija, a neki dokumenti u knjizi prvi su put javno objavljeni!

Trećina knjige bavi se klupskom poviješću od 1911. do 2005. godine, a dvije trećine posvećeno je posljednjem, šampionskom desetljeću. Naklada je 1500 primjeraka, a knjiga se, po cijeni od 249 kuna, može kupiti u prodavaonicama "Školske knjige".

– To je uvjerljivo najbolja, najkvalitetnija i najobjektivnija knjiga o Dinamu dosad napisana – kaže urednik Marčinko.

Spomenimo da je knjiga iz tiskare izašla u subotu u 11 sati, a već nakon 60 minuta u rukama su je držali članovi Dinamove trofejne generacije iz 1967. godine.

Na istome mjestu, u 18 sati, održat će se i redovna sjednica Skupštine kluba. Na dnevnom je redu izvješće o sportskom i poslovnom rezultatu u 2015. godini, te plan poslovanja za 2016. godinu.

Bit će govora i o koracima prema preoblikovanju kluba. Skupština ima 82 zastupnika, među njima su bivši treneri i igrači (Bazić, Jurčić, Škorić, Dautbegović, Gračanin, Cvetković, Deverić), klupski zaposlenici (Zoran i Zdravko Mamić, Škegro, Peras, Peternel, Kordić, Matanović, Vukelić), bivši novinari (Kožul, Naglić, Nikolić), klupski povjerenici (Ćorić, Gašpert)...

>> Dinamo je korak bliže privatizaciji, a vrijedi tek 28 do 35 milijuna eura

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije