Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaški klasik

Novačić: I ja sam jedan od Zadrana koji za Zadar nisu nikad igrali

Ivan Novačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
29.03.2018.
u 16:02

– Zadrani su nas ove sezone pobijedili čak tri puta, a mi ne možemo računati na Bošnjaka i Geramipoora pa moramo biti ponizni i ući u utakmicu sa željom da dokažemo da Zadar nije bolji.

Iako su tri ovogodišnje utakmice pripale Zadranima, ona najvažnija – polufinale Hrvatskoga kupa – pripala je cibosima, i to usred Višnjika. No, unatoč tome što Zadrani neće imati najboljeg igrača, suspendiranog Knowlesa, Ante Nazor “velikodušno” je ulogu favorita prepustio gostima.

– Zadrani su nas ove sezone pobijedili čak tri puta, a mi ne možemo računati na Bošnjaka i Geramipoora pa moramo biti ponizni i ući u utakmicu sa željom da dokažemo da Zadar nije bolji.

Zadrani su bolje plasirani i u ABA ligi i u hrvatskom prvenstvu u kojem od cibosa imaju tri pobjede više pa će ovo, pet utakmica prije kraja ligaškog dijela natjecanja, biti posljednja prilika Zagrepčanima da se uključe u borbu za drugo mjesto.

– Kada smo ih pobijedili u Ćosićevu kupu na njihovu terenu, Zadrani su kazali da ih nismo iznenadili nego da je to bila posljedica pritiska iščekivanja domaće publike. Sada u Zagrebu tog pritiska neće biti i mogli bi biti još opasniji. Uostalom, oni nisu bili u dobroj situaciji sve dok u Zagrebu nisu pobijedili Cibonu.

Tako, rekli bismo mudro, govori Cibonin strateg, stručnjak koji je proveo tri godine na klupi svoga današnjeg suparnika. A član Zadra bio je i krilni igrač Cibone Ivan Novačić, inače rodom iz Zadra. Naime, Novačić je jedan od onih Zadrana, poput Žorića, koji nikad nisu dobili priliku igrati u elitnom klubu iz svoga grada.

– U početku mi je to smetalo, no od toga je prošlo puno vremena pa je to za mene prošlost na koju se previše ne osvrćem. Bio sam junior Zadra, no kada nismo osvojili prvenstvo Hrvatske, uza Zagreb s Tomasom i Simonom, onda su se svih nas riješili. Ja sam tada došao u Cibonu, ali sam završio na posudbi u Dubravi, zajedno sa Žorićem i Andrićem, a potom sam otišao u Njemačku.

Igrao je Novačić u međuvremenu za Dubrovnik (dvije sezone), Cedevitu (2), Zrinjevac (1), Zagreb (3), Široki (2), Jolly (1), a u ljeto 2017. postao je član Cibone.

– Znam da će nam se Zadrani htjeti osvetiti za poraz na svom terenu u Kupu, no njima ipak ne igra glavni igrač, a nama to daje dodatnu dozu samopouzdanja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
22:20 29.03.2018.

kud li sreće da nisi ni za Cibonu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije