Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNA LAKOĆA

Njemačka zvijer Zverev osvojio finale ATP-a

ATP Finals
Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE
1/3
21.11.2021.
u 22:40

U svom 28. finalu u karijeri Zverev je došao do 19. naslova, a šestog u ovoj sezoni u kojoj je osvojio dva turnira Masters 1000 serije (Madrid, Cincinnati) i postao olimpijskim pobjednikom.

Njemački tenisač Alexander Zverev po drugi put u karijeri postao je pobjednikom ATP Finala, završnog turnira osmorice najboljih igrača u tekućoj sezoni, a u dvoboju za naslov u torinskoj dvorani Alpitour svladao je Rusa Danila Medvjedeva sa 6-4, 6-4.

Zverev je svoj prvi trijumf ostvario prije tri godine, kad je na turniru tada igranom u Londonu svladao Novaka Đokovića (6-4, 6-3), preko kojega je subotnjom polufinalnom pobjedom u tri seta došao do prilike boriti se za naslov u Torinu protiv prošlogodišnjeg pobjednika ATP Finala.

Tennis - ATP Finals - Pala Alpitour, Turin, Italy - November 21, 2021 Germany's Alexander Zverev celebrates with trophy on the podium after winning his final match against Russia's Daniil Medvedev REUTERS/Guglielmo Mangiapane
Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE

Koliko je dobro igrao 24-godišnji Nijemac najbolje će dočarati podatak da je drugog tenisača svijeta i aktualnog pobjednika US Opena ostavio bez ijedne prilike za 'break'. Tako su mu za pobjedu dovoljni bili po jedan 'break' u svakom setu. U prvom je do njega došao u trećem gemu, a u drugoj dionici je odmah na početku slomio servis Medvjedeva.

Ovom pobjedom Zverev je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza u međusobnim dvobojima sa 25-godišnjim Rusom, koji ga je svladao i u grupnoj fazi turnira u Torinu.

U svom 28. finalu u karijeri Zverev je došao do 19. naslova, a šestog u ovoj sezoni u kojoj je osvojio dva turnira Masters 1000 serije (Madrid, Cincinnati) i postao olimpijskim pobjednikom.

Medvjedev je u svom 22. finalu ostao na 13 trofeja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije