Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP FINALA

Mate Pavić i Nikola Mektić novom titulom ostali najbolji na svijetu!

Zagreb: Odlazak hrvatskih olimpijaca u Tokio
Emica Elvedji/PIXSELL
21.11.2021.
u 17:00

Ivan Dodig će ovu sezonu završiti na 12. mjestu.

Francuski tenisači Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut po drugi put u posljednje tri godine osvojili su pobjednički trofej na ATP Finalu, završnom turniru osam najboljih parova svijeta, a u nedjeljnom dvoboju za naslov odigranom u torinskoj dvorani Alpitour svladali su Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja sa 6-4, 7-6 (0).  

Ovogodišnji osvajači Roland Garrosa u svoju su kolekciju dodali još jedan veliki trofej uzvrativši Ramu i Salisburyju za poraz u grupnoj fazi natjecanja u Torinu, kad su izgubili dvoboj u tri seta propustivši pritom i dvije meč-lopte u odlučujućem 'tie-breaku'.

Mahut i Herbert su pobjednici ATP Finala bili i 2019., kad su u finalu nadigrali Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Novozelanđanina Michaela Venusa, a godinu dana prije su izgubili finale od Amerikanac Jacka Socka i Mikea Bryana.

Uz dva naslova pobjednika ATP Finala, Herbert i Mahut su jedini aktivni par koji je kroz karijeru osvojio sva četiri Grand Slam naslova: dvaput su osvojili Roland Garros (2018. i 2021.), a po jednom Australian Open (2019.), Wimbledon (2016.) i US Open (2015.).

Za 39-godišnjeg Mahuta ovo je 35. naslov u 53. finalu u karijeri, dok je 30-godišnji Herbert došao do svog 22. trofeja u 31. finalu.

Ovakav rasplet finala u Torinu znači da će Mate Pavić po prvi put u karijeri završiti sezonu kao "broj 1" među igračima parova, a na drugom mjestu će 2021. okončati njegov suigrač Nikola Mektić. Iza njih su ostali Joe Saliybury i Rajeev Ram, na trećem i četvrtom mjestu. Ivan Dodig će ovu sezonu završiti na 12. mjestu. 

ATP Finale, parovi - finale

Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut (Fra/3) - Rajeev Ram / Joe Salisbury (SAD-VB/2) 6-4, 7-6 (0)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije