Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB ZA SP Izvlačenje skupina SP-a sutra (20.15 sati) u Leipzigu

Nitko ne želi skupinu s Brazilom i Argentinom

SPO-1-TXT.jpg
import
09.12.2005.
u 22:24

Ako su kvalifikacije bile prvi ključ Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, onda je danas u Leipzigu na redu druga ključna stuba. Naime, večeras će se zakotrljati kuglice u zdjelama i iznjedriti skupine u kojima će se igrati u Njemačkoj. Saznat ćemo s kime će se Hrvatska boriti za prva dva mjesta i ulazak u sljedeći krug, u osminu finala. Saznat ćemo u kojim će gradovima igrati Kranjčarovi izabranici, počet će nova potjera za ulaznicama, kojih ionako nema dovoljno. Počet će i analize, prognoze, kalkulacije...

Dok u Leipzigu ne budu izvučene skupine kalkulacije su bespredmetne.

Cico se ne zamara
Naš izbornik Zlatko Kranjčar već danima govori isto:
- Čemu se baviti kalkulacijama kad ćemo danas sve znati. Ne zamaram se ždrijebom, već svojom momčadi - govorio je Cico nebrojeno puta. No, ipak nije isto dobiti za suparnika Brazil, Argentinu ili nekog slabijeg. Riječ je o nositeljima, a od tih osam najteži su suparnici Brazil, Argentina pa i Engleska. S ostalih pet mogli bismo se mnogo lakše nositi.

- Sigurno da bi bila malo nezgodnija skupina u kojoj bi bio nositelj, primjerice, Brazil, a da je u njoj i SiCG. Ali, ponavljam, važno je da mi budemo pravi, u tom se slučaju nikoga ne trebamo bojati - tvrdi Kranjčar, koji je u reprezentacije koje bi rado vidio u našoj skupini ubrojio Togo, Angolu, Saudijsku Arabiju, Trinidad i Tobago, a ne bi bio najsretniji s Ivankovićevim Iranom, "hrvatskom" Australijom, Bjelokosnom Obalom...

Nijemci idealni
Kranjčaru je važan datum naše prve utakmice, bilo bi dobro da uđemo u skupinu koja posljednja počinje s natjecanjem. Tada bi dobio dodatni termin za jednu pripremnu utakmicu. A ne bude li tako, onda bi, da može birati, želio svoju momčad povesti na Allianz arenu u München, na otvaranje prvenstva protiv Njemačke.

I predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Vlatko Marković rado bi otvorio prvenstvo s Njemačkom. Ta će utakmica biti gledanija od samog finala SP-a.

- A i kvalitetniji smo od Njemačke, zato bi bilo idealno da nju izvučemo - objasnio je Marković.

No, sve ćemo znati večeras. Hrvatska je u trećoj zdjeli, dakle ne može dobiti reprezentacije koju su u njezinu društvu (Češka, Nizozemska, Poljska, Portugal, Švedska, Švicarska i Ukrajina). Sve je ostalo moguće. Da bi se izbjeglo SiCG, bilo bi dobro dobiti europsku reprezentaciju za nositelja. Jer, više od dvije reprezentacije s istog kontinenta ne mogu biti u jednoj skupini. Zato je SiCG u posebnoj zdjeli, kao najslabija europska reprezentacija po Fifinim kriterijima, i bit će uvrštena u skupinu u kojoj svoje mjesto već nisu našle dvije europske vrste.


Adidas očekuje rekordnu prodaju lopta

BERLIN - Adidas, jedan od glavnih sponzora Svjetskoga nogometnog prvenstva u Njemačkoj sljedeće godine, planira da će tijekom kampanje za najveću nogometnu smotru prodati oko 10 milijuna nogometnih lopta iz svog asortimana.
- Za SP 2002. prodali smo 6 milijuna lopta, dok smo ih za EP 2004. prodali više od sedam milijuna. Mislim da je sljedeće godine realno očekivati da će broj prodanih lopta dosegnuti dvoznamenkastu brojku - istaknuo je izvršni direktor Adidasa Herbert Hainer. Inače, službena lopta dolazećeg SP-a bit će službeno predstavljena danas pri izvlačenju skupina u Leipzigu. Nova bi lopta po performansama trebala biti brža i potpuno prilagođena tzv. fantazistima, nogometnim maštaocima, poručuju iz Adidasa. (žj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije