Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ ADUT ZA OI

Nitko na svijetu ne dominira kao Sandra Perković

'REFILE - CORRECTING COUNTRY TAG     Sandra Perkovic of Croatia competes in the women\'s discus event at the Herculis athletics meeting at Louis II stadium in Monaco July 20, 2012. REUTERS/Philippe La
'PHILIPPE LAURENSON'
22.07.2012.
u 10:53

Nakon Blanke Vlašić, Sandra Perković postala je druga hrvatska atletičarka koja je uspjela osvojiti mali dijamant. Blanka u svojim vitrinama ima dva, Sandra je pospremila prvi

Sandra Perković nakon samo pet nastupa u Dijamantnoj ligi osvojila je ukupno prvo mjesto u bacanju diska. U pet nastupa četiri je puta pobijedila i jednom bila druga. Sa 18 bodova više je nitko ni teorijski ne može dostići. Sandra je jedina diskašica koja je nastupila na svih pet mitinga Dijamante lige. Računajući glavnu nagradu od 40.000 američkih dolara, zasad je u Dijamantnoj ligi zaradila ukupno 98.000 dolara. Nije puno, ali nije ni malo.

Prvi favorit u Londonu

Sandra je tako nakon Blanke Vlašić postala druga hrvatska atletičarka kojoj je uspjelo osvojiti mali dijamant. Blanka u svojim vitrinama ima dva mala dijamanta, Sandra je ove sezone "pospremila" prvi. Jedina je atletičarka koja je već osigurala ukupnu pobjedu u svojoj disciplini. Čak i u konkurenciji atletičara! Skupila je najviše bodova od svih. Bod manje (17) osvojila je američka skakačica u vis Chaunte Lowe koja uz Sandru jedina ima četiri pobjede. Kod atletičara najviše bodova osvojio je Portorikanac Javier Culson (16) na 400 metara prepone, te Kenijci Kiprop (1500 m) i Koech (3000 m zapreke) – oba po 14.

Gledajući statistički ovaj dio sezone onda je Sandra prvi favorit za osvajanje zlatne medalje u Londonu. U međusobnim dvobojima pobjeđivala je svoje najopasnije suparnice Njemicu Nadine Müller i Kubanku Yarelis Barrois. No, za Sandru će velika nepoznanica biti Ruskinja Darja Piščaljnjikova. S njom se susrela samo jednom ove sezone, na mitingu Dijamante lige u Eugeneu na kojem ju je pobijedila. No, Ruskinji je to bilo najslabije natjecanje ove sezone. To joj je i jedini poraz. Naime, Piščaljnjikova je ove sezone u šest nastupa ostvarila pet pobjeda. Bila je prva dvaput u Adleru te po jednom u Moskvi, Portlandu te na prvenstvu Rusije u Čeboksari gdje je bacila disk 70,69 metara, uvjerljivo najdalje ove sezone.

Puno je – zlatna medalja

Sandra će u London doći s trećim hicem u svijetu. Dalje od nje bacale su Piščaljnjikova (70,69) i Müller (68,89). Sandra će pak reći da će prvo biti važno prebroditi kvalifikacije. Zato se u Monacu koncentrirala na prvi hitac koji bi joj u kvalifikacijama OI trebao biti odmah dovoljan za finale. U Monacu (65,29) je bio dovoljan i za pobjedu.

Od Igara u Londonu Sandra, htjela to ona javno reći ili ne, očekuje puno, a to puno sigurno je zlatna medalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije