Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SAGE

Ništa od odluke, Đoković i danas ostaje u Australiji! Oglasio se ATP: Napravljena je šteta

Australian Open: Djokovic's Visa Cancelled
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA
1/5
11.01.2022.
u 07:48

- I dalje snažno preporučamo cijepljenje za sve igrače jer vjerujemo da je to ključno za naš sport u borbi s pandemijom.

Drama oko deportacije Novaka Đokovića traje već šesti dan, ali ATP se odlučio oglasiti tek sinoć na tu temu, u kojem izostaje podrška srpskom tenisaču.

- U potpunosti poštujemo žrtvu koju su stanovnici Australije podnijeli otkako traje pandemija, kao i strogu imigracijsku politiku. Komplikacije nastale proteklih dana vezane uz ulazak igrača u Australiju naglasile su potrebu za jasnijim razumijevanjem, komunikacijom i primjenom pravila - navode u ATP-u i dodaju:

- Kada je putovao u Melbourne, Novak Đoković je vjerovao da mu je odobreno medicinsko izuzeće kojim se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta napravio je štetu na svim strana, uključujući štetu njemu i njegovim pripremama za Australian Open.

 

Na samom kraju, navodi se da će poštovati svaku odluku saslušanja, ali i poziva se tenisače na cijepljenje.

- I dalje snažno preporučamo cijepljenje za sve igrače jer vjerujemo da je to ključno za naš sport u borbi s pandemijom. Ohrabruje nas činjenica da je 97 posto najboljih 100 igrača cijepljeno prije ovogodišnjeg Australian Opena.

Ministar imigracija Alex Hawke konačnu odluku neće donijeti danas tako da Đoković u Australiji ostaje minimalno još jedan dan.

Komentara 7

DL
Dvanaest__legija
09:02 11.01.2022.

Australija je totalitarna država u kojoj je stanovništvu ispran mozak zastrašivanjem i dugotrajnim zatvaranjem. Dobro je za ljude tamo da ih netko malo prene iz hipnoze i vrati im barem malo dostojanstva i slobode.

VI
Vivian
08:25 11.01.2022.

Australci dozvoljavaju da ih driblaju kojekakvi balkanci koji stoje iza Djokovica.

Avatar comparator
comparator
08:29 11.01.2022.

Ono što Đoković želi progurati je otpor cijepljenju . Pitam se nije li si uzeo malo prevelike osobne slobode kao sportaš za povesti rat protiv politike kojoj je stalo obuzdati pandemiju. Čini mi se da iza kulisa postoji nekakva igrara u Australiji kojom ga u neku ruku ne žele poniziti ali i poslati poruku da nije prihvatljivo prkositi vlastima samo zbog vlastitog stava. Za mene je u najmanju ruku nepristojno ponašanje u gostima gdje se očigledno želi pokazati mržnja prema politici te zemlje. To je nepoštovanje domaćeg stanovništva i više od toga. Da ima imalo morala on bi se vratio u Srbiju i poveo Ivaniševića koji je postao nekako sličan njemu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije