Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči SP-a

Ništa od ideje o 16 igrača, Lino 
u München vodi dvojicu više

07.01.2019.
u 16:58

Ako se pitate odakle 21 igrač, a bilo ih je dvadeset na početku zadnje faze priprema, odgovor je sljedeći: nakon susreta s Crnom Gorom nezadovoljan igrom Sliškovića, izbornik je dodatno pozvao Bičanića

Lino Červar, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, odustao je od prvobitne ideje da na Svjetsko prvenstvo koje 10. siječnja počinje u Njemačkoj i Danskoj, vodi samo 16 igrača.

Nakon HEP Croatia kupa u Poreču, gdje je Hrvatska pobjedama nad Crnom Gorom i Italijom osvojila prvo mjesto, Červar je odlučio da će u München, na utakmice skupine prvog kruga, voditi 18 igrača.

1/10

Od 21 igrača, koliko ih je bilo zadnjih dana, s priprema u Poreču kući su otišli Filip Ivić, kao treći vratar, te Luka Šebetić koji je višak na mjestu desnog vanjskog pucača. I jedna i druga odluka je očekivana.

Čeka se Šušnjin pregled

Na SP ćemo s dva iskusna vratara, Stevanovićem i Šegom, Otpao je “fićo” koji je sjajno branio drugo poluvrijeme susreta protiv Italije. Pokraj Stepančića i Vrankovića, Šebetić nije imao šanse.

Ako se pitate odakle 21 igrač, a bilo ih je dvadeset na početku zadnje faze priprema, odgovor je sljedeći: nakon susreta s Crnom Gorom nezadovoljan igrom Sliškovića, izbornik je dodatno pozvao Bičanića.

Pojačavši konkurenciju na mjestu lijevog vanjskog pucača, Červar je htio malo uozbiljiti Sliškovića, možda i Jaganjaca. Dakle, za Svjetsko prvenstvo morat će otpasti još jedan igrač budući da ih je ostalo 18 u Poreču.

– Prvo moram vidjeti koliko je ozbiljna ozljeda Leona Šušnje. Nakon još nekoliko pregleda donijet ću konačnu odluku, najkasnije do utorka kad se vraćamo u Zagreb – rekao je Červar.

Gledajući utakmice protiv Crne Gore i Italije, višak bi mogao postati, naravno samo u slučaju da Šušnja bude spreman, Alan Blažević, igrač Pick Szegeda, inače specijalist za obranu. On je nekako najmanje igrao od svih igrača. Možda će Červar kući poslati i nekog od tri lijeva vanjska pucača (Slišković, Jaganjac, Bičanić), a sada je jasno da će na SP putovati sva četiri krila (Horvat, Vida, Štrlek, Mandić) i sva četiri kružna napadača (Šušnja, Kozina, Musa, Šipić), opet u slučaju da će Šušnja moći nastupati.

– Prvo poluvrijeme protiv Italije putokaz je kako ne smijemo igrati na Svjetskom prvenstvu. Jer, ako ćemo tako igrati, sporo, uz brojne pogreške, onda neće biti dobro već u prvom susretu protiv Islanda. Moramo sve utakmice igrati kao što smo igrali u drugim poluvremenima protiv Crne Gore i Italije – rekao je Domagoj Duvnjak.

Kapetan Hrvatske i suigrači sve više razmišljaju o Islandu, prvom suparniku na Svjetskom prvenstvu.

Treba se dobro pripremiti

– Stručni stožer dobio je snimku njihove utakmice protiv Norvežana koju su izgubili. Vjerujem da ćemo ovih dana nekoliko puta pogledati kako igraju. Inače, iz njemačke lige jako dobro poznajem njihova izbornika, iz vremena dok je vodio RN Löwen. Riječ je o treneru koji voli igrati agresivnu obranu 6-0, koja dosta sliči obrani 3-3 jer njihovi središnji igrači obrane čvrsto izlaze na vanjske igrače. Ne vjerujem da je odustao od takvog načina igre i morat ćemo se dobro pripremiti – zaključio je Duvnjak od kojega se mnogo očekuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije