Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOTOVO JE

Niko Kovač dobio otkaz! Nijemci izgubili strpljenje, bivši hrvatski izbornik mora napustiti klub

Bundesliga - Bayer Leverkusen v VfL Wolfsburg
Thilo Schmuelgen/REUTERS
17.03.2024.
u 10:16

Nakon što su se Niko Kovač i uprava Wolfsburga dogovorili oko visine odštete, klub je i službeno objavio da je raskinuo suradnju s bivšim hrvatskim izbornikom

Niko Kovač, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije dobio je otkaz na klupi njemačkog bundesligaša Wolfsburga.

Njemački mediji pišu da je odluka već donesena, a Kovaču je presudio izrazito negativan niz od čak 11 utakmica u kojima nije uspio momčad dovesti do pobjede. Službena objava kluba još uvijek se čeka, ali Nijemci tvrde da je sve stvar trenutka. Preko poraza kojeg je Wolfsburg upisao u subotu kod kuće protiv Augsburga (1:3) nisu mu mogli prijeći.

Nedugo nakon napisa u medijima oglasio se i klub koji je potvrdio da je Kovač dobio otkaz. Dogovorili su se još oko visine odštete koju će morati isplatiti bivšem hrvatskom izborniku, budući da je bio vezan ugovorom za Wolfsburg do ljeta 2025. godine.

Kovač je Wolfsburg preuzeo u sezoni 22/23 i završio je na osmom mjestu. Kvalifikacije za Konferencijsku ligu izmakle su tada njegovu klubu za samo jedan bod. No, dobio je priliku i ove sezone, u kojoj stvari nikako nisu išle po željenom tijeku.

Jedanaest utakmica Wolfsburg već ne zna za pobjedu, a uprava kluba više to nije mogla tolerirati. Još uvijek nije osiguran niti opstanak u Bundesligi, a o mjestu u Europi mogu samo sanjati. Kovača su u posljednje vrijeme javno kritizirali i njegovi igrači pa je bilo samo pitanje vremena kada će se suradnja završiti. Kicker piše da će osim Nike Kovača, s klupe Wolfsburga otići i njegov brat Robert, također. On je pak bio u ulozi prvog Nikinog pomoćnika.

Braća Kovač Wolfsburg su vodila na ukupno 66 utakmica u kojima su ostvarili 23 pobjede, 26 poraza i 17 remija. Nakon Eintrachta, Bayerna i Monaca, sada je došao kraj i poslu u Wolfsburgu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar GF1
GF1
12:18 17.03.2024.

Dugo su ga i trpili. Mislim da mu karakter pretezak, osim u Frankfurtu nije imao nigdje uspjeha.

Avatar Ričard
Ričard
21:04 17.03.2024.

Niko i Hajduk, to bi bila zanimljiva kombinacija za nekih 24-48 sati

SS
sokac sa drave
12:36 17.03.2024.

Nogometna filozofija Kovaca je maximalni presing na loptu devedeset minuta.To je spartakanska praksa takmicara koji se brzo potrose i kao igraci ne traju dugo.Nakon jednog vremena poslusnosti igraci donesu odluku koju kapiten mora prenijeti treneru.poruka glasi:Treneru mi hocemo jos igrati desetak godina i zaraditi milijune.Sa tvojim nacinom smo nakon dvije godine potroseni jedna obicna ispusena mustikla.Treneru sa nama mozes postati cuveni majstor nogometa ali bez nas si obicni hausmajstor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije