Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOJMOVI

Niko Kovač: Kramarić me podsjetio na Šukera

Andrej Kramaric
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.09.2014.
u 11:00

– Halilović je pokazao da je ekstra igrač – kaže Niko.

Bila su dovoljna dva njegova dodira s loptom i Hrvatska je na početku novog ciklusa došla do pobjede nad Ciprom od 2:0 (1:0). Pogađate, "dva njegova dodira" udarci su Marija Mandžukića koji je elegantno dva puta zatresao mrežu Cipra, po jednom u svakom poluvremenu. 

Ako je Niko Kovač tražio neke odgovore što se tiče utakmice s Maltom, sigurno ih je dobio.

Odnosno, ima slatke brige kako nakon ovakve predstave Kramariću ili Haliloviću kazati da trebaju ići na klupu.

Kovač prezadovoljan

– Alen je pokazao da je ekstra igrač prema naprijed, da ima potez, brzinu, ubrzanje, šut, snašao se na poziciji na kojoj je igrao. Prezadovoljan sam njegovom igrom, ovo je njegova prva utakmica pod mojim vodstvom, svaka mu čast, neka ovako nastavi, on je dobitak za Hrvatsku – kazao je Kovač.

Nije bilo Ivana Rakitića koji je prije utakmice osjetio zatezanje u mišiću, pa Kovač nije želio riskirati. A umjesto njega zaigrao je Kramarić.

– Odradio je odlično, vidjelo se da je pravi golgeter, podsjeća me na našeg predsjednika Šukera, onakve lažnjake nisam često vidio, valjao je cijelu tribinu. On i Mandžukić su se dopunjavali.

Još jednom smo potvrdili spoznaju kako bi izgledala momčad da je Rakitić mogao igrati.

– Da je Rakitić bio u momčadi, onda bih Brozovića pomaknuo naprijed, na poziciju Kramarića. A Rakitić i Modrić bili bi tandem zadnjih veznih. I Brozović je odigrao odlično, ima kapacitete da ide naprijed. Dobili smo više mogućnosti – kaže Kovač. 

Napravio je ono što nije nijedan izbornik. Ovo je početak novog doba Hrvatske, bili su tu gotovo svi naši glavni aduti, a Kovač je u igru ubacio pet debitanata. Prvi put dres Hrvatske odjenuli su Tin Jedvaj, Mario Pašalić, Duje Čop, Andrej Kramarić i Marko Pjaca

– Debitanti su svoj posao odradili odlično. Većinu tih momaka znam iz mlade reprezentacije, zaslužili su ulazak u reprezentaciju, nitko ih nije gurnuo. Ova kombinacija starih i mladih je optimalna. Stariji ih vode. Mladi su primljeni kao da su s nama već godinama, kod njih nije bilo ni straha ni treme.

Veterani Olić i Pranjić, dojam je, nisu u prvom planu. Olić je dobio dvadesetak minuta, Pranjić je ostao na klupi.

Svi će biti spremni za Maltu

– Nikoga se neću odreći, bitno je jesi li kvalitetan, a ne koliko imaš godina. Protiv Cipra smo imali i mlade igrače koji su kvalitetni. Olić i Pranjić će biti na raspolaganju, odigrat će svoj dio utakmica. Tražio sam neka druga rješenja, to je puno lakše u prijateljskim nego u kvalifikacijskim utakmicama.

Nakon utakmice na aduktor se požalio Srna, Mandžukić je osjetio bolove, Jelavić i Rakitić nisu igrali zbog predostrožnosti.

– Vjerujem da će svi biti spremni za Maltu – zaključio je Kovač.

>> Pomlađena Hrvatska na Mandžukićev pogon svladala Cipar

>> Niko Kovač nije bio u potpunosti zadovoljan utakmicom s Ciprom

Komentara 22

MN
Marijan Nikic-Pejic
11:47 05.09.2014.

A sada stvorite opet euforiju. Kramaric je igrao dosta dobro, kao i Halilovic, ali treba istaknuti tko im je bio protivnik. Kako ce to izgledati protiv pravih momcati, to cemo tek vidjeti. Stoga ne treba to previse isticati. Jedino sto bi se moglo podvuci jest odlicno zalaganje svih. To je vrlo vazno, a posebno protiv slabijih protivnika. Tu se kali moral za jace utakmice.Sada ce doci Malta, je li. Pa to nije niti ozbiljna uvertira u ono sto nas ocekuje.Sve to treba trijezno sagledati, ukazati na neke manjkavosti, a vrline istaknuti korektno, bez ikakvog pretjerivanja.Sto vise profesionalniosti u svemu (tako i u izvjestavanju i komentarima), to ce i uspjesi biti veci.

Avatar cluesblues
cluesblues
11:43 05.09.2014.

fakat je kovac uporan sa rakiticem na zadnjem veznom - sta je tvrda glava….a sta se napadaca tice - jelavic?!? pa sad imamo bar 3 napadaca u top formi koji su bolji u svim segmentima igre od tog panja...

ĆA
ćaćaća
12:51 05.09.2014.

vrijeme je da jelavić i pranjić odu..a nakon eura srna i olić..a mogli bi im se pridružiti vida i ćorluka..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije