Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNA PROVJERA

Pomlađena Hrvatska na Mandžukićev pogon svladala Cipar

Hrvatska nogomet
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
04.09.2014.
u 22:00

Hrvatska se, nakon sloma protiv Meksikanaca u Recifeu, vratila na pobjedničku stazu i pobijedila 2:0.

Niko Kovač poštedio je u Puli preventivno Ivana Rakitića zbog zatezanja u mišiću, Alen Halilović prvi put je zaigrao od prve minute, Kramarić je debitirao, a Strinić zaigrao prvi put nakon Glasgowa i čarke s Lovrenom. Naravno da je taj nesporazum davno izglađen, pa su se Ivan i Dejan jučer ponovno milo gledali...

Hrvatska se, nakon sloma protiv Meksikanaca u Recifeu, vratila na pobjedničku stazu. Suparnik je bio idealan za nabijanje samopouzdanja, 140. reprezentacija sa svjetske rang-liste, pa je nova era vatrenih rezultirala glatkom pobjedom.

Greda Brozovića

Središnje figure prvoga dijela bili su Andrej Kramarić i Alen Halilović. Rijekin napadač namjestio je finu prigodu Brozoviću u 12. minuti kada je Marcelo zatresao gredu, asistirao je Mandžukiću za pogodak i još nekoliko puta s desne strane prijetio Cipranima. Halilović je pak vukao kroz sredinu, radio slalome kroz ciparsku obranu, dva puta bio u situaciji zabiti, no nedostajalo je preciznosti u završnom udarcu.

U 18. minuti probijena je ciparska obrana. Modrićev idealan pas izbacio je iz igre kompletnu zadnju liniju gostiju, Kramariću je preostalo samo poslati centaršut pred vrata, a Mandžukiću samo podmetnu nogu i zatresti mrežu gostiju.

U 58. minuti Mandžukić je još jednom imao lagan posao. Vratar Ciprana odbio je loptu nakon udarca Kovačića, a Mario se s tri metra još jednom upisao u strijelce.

Preskočio Kranjčara

Mandžo je sada sa 17 pogodaka peti strijelac u povijesti reprezentacije. Preskočio je Kranjčara sa 16, a ispred su Olić (19), Srna (21), Eduardo (29) i Šuker (45).

U nastavku su za vatrene debitirali Marko Pjaca, Duje Čop, Mario Pašalić i Tin Jedvaj, nove snage vatrenih, a minutažu je dobio i najstariji reprezentativac, 35-godišnji Ivica Olić zabilježivši tako 96. nastup za nacionalnu momčad.

Ovo je bila prva međusobna utakmica Hrvatske i Cipra. Od 53 članice Uefe, naša reprezentacija nikada nije igrala s njih devet: Albanijom, Armenijom, Azerbajdžanom, Ovčjim Otocima, Finskom, Gibraltarom, Luksemburgom, Crnom Gorom i Sjevernom Irskom.

Hrvatska reprezentacija sljedeći ispit ima u utorak, kada na startu kvalifikacija za EP u Zagrebu od 20.45 igra protiv Malte. Prvi suparnik vatrenih u novome ciklusu jučer je poražen od Slovačke u Žilini (0:1).

Švedska je pak u pripremnoj utakmici u Stockholmu svladala Estoniju 2:0 (oba pogotka postigao je Ibrahimović), a za domaćine je debitirao nesuđeni hrvatski reprezentativac Branimir Hrgota.

Izborniku Niki Kovaču ovo je bila deveta utakmica na klupi vatrenih i peta pobjeda.

>> Niko Kovač traži lijevog beka i desno krilo, Pula golijadu

Komentara 46

US
U sridu
21:32 04.09.2014.

Bravo Mario,profesionalac.

Avatar Androkoma
Androkoma
22:08 04.09.2014.

drago cosic je od 90 minuta cutio 2 minute i 43 sekunde rekord heheh

JU
juma
23:01 04.09.2014.

Pobjeda je očekivana i zaslužena. Najveći dobitak ove utakmice jeste spoznaja da Kramarić i Halilović mogu donijeti nove Impulse. Igra dominantna sve dok sastav nije ispreturan. Prekidi su nam kao i u Brazilu izgledali jako loše i jedino smo iz igre bili opasni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije