Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni ide u Njemačku

Niko Kovač je s Perišićem napravio odličan posao, evo zašto će se profitirati

11.08.2019.
u 15:01

Bayern će Interu odmah platiti pet milijuna eura, a onda za godinu dana još 20 ili 25 milijuna

Dok jednome ne smrkne, drugom ne svane, ponovilo se to mnogo puta, pogotovo kad je riječ o transferima igrača. Naime, želja Bayerna bio je 100 milijuna eura vrijedni Leroy Sane, ali u engleskom superkupu potrgao je prednje križne ligamente koljena i transfer je propao. Bayern i Niko Kovač morali su potražiti drugo rješenje i, po svemu sudeći, pronašli su ga u Ivanu Perišiću.

Za sve odličan posao

Naime, naš reprezentativac u Interu očito ne bi imao prilike jer novi trener Antonio Conte gaji drukčiji taktički pristup u kojem nema mjesta za njega. I ovih dana bilo je nagađanja da bi se Perišićev transfer u Bayern mogao dogoditi, a sada je to jako izvjesno. Momčad Intera jučer navečer igrala je prijateljsku utakmicu u Valenciji, a na put nije otišao Perišić. Prema talijanskim medijima on se zaputio u Hrvatsku i kod kuće će čekati rasplet i okončanje transfera, prema drugima već se pakira na liječničke preglede u München.

Da je transfer zapravo dogovoren tvrde i talijanski i njemački mediji. Jedno vrijeme sve je bilo u ‘zraku’, navodno naš igrač nije želio najprije na jednogodišnju posudbu pa da tek nakon toga ostvari puni transfer, ali sad je očito i to dogovoreno. Bayern će Interu odmah platiti pet milijuna eura, a onda za godinu dana još 20 ili 25 milijuna. Njemačka agencija DPA poigrala se pa objavila fotomontažu našeg reprezentativca uz grb Bayerna.

Za sve tri strane ovo se čini kao odličan posao, Inter neće u svlačionici imati nezadovoljnog igrača, Perišić ima novi veliki klub, a Bayern je riješio problem krilnog igrača i to za mnogo manji iznos od onog koji je trebao izdvojiti za Sanea. I razumno je što je Perišić odlučio otići u Bayern, tamo će mu trener biti Niko Kovač s kojim je dvije godine radio u reprezentaciji dok je Niko bio izbornik, tamo je i pomoćnik Robert Kovač. K tome, Perišić zna njemački, poznat mu je i taj mentalitet, zna ligu jer naigrao se u Njemačkoj, četiri godine bio je u Bundesligi igrajući za dortmundsku Borussiju i Wolfsburg. U Dortmundu je odigrao 64, a u Wolfsburgu 88 utakmica.

Ima tri trofeja u Njemačkoj

Perišić je kao klinac, sa 17 godina otišao iz Hajduka trbuhom za kruhom, preselio se u Socheaux, pa išao na posudbe u Belgiju te je tamo i ostao. Club Brugge otkupio ga je od Socheauxa 2009. godine za 200.000 eura, a već 2011. prešao je u Borussiju za 5,5 milijuna pa u Wolfsburg 2013. za osam milijuna, a onda je na kraju 2015. preselio u Inter za 19 milijuna eura. Uz to što se okitio srebrnom medaljom na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom, bio je njemački prvak s Borussijom. Osvojio je njemački kup i s Borussijom i s Wolfsburgom, te s tim klubovima i njemački superkup. Bio je i najbolji hrvatski igrač (2014. godine), najbolji igrač i najbolji strijelac belgijske lige (2010./11.).

U Interu je igrao jako dobro, odigrao je 163 utakmice, zabio 40 pogodaka uz 37 asistencija. No sad je vrijeme za rastanak i novi izazov za našeg igrača bude li sve onako kako se tvrdi. A dok posao nije gotov, sve uvijek treba uzeti s barem malom dozom rezerve i opreza, nije se jednom dogodilo da na kraju svi dogovori zbog nečega propadnu u posljednji trenutak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije