Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA Nogometni savez, na preporuku hrvatskih igrača, angažirao dvojicu njemačkih fizioterapeuta

Nijemci za masažu hrvatskih igrača

nog-nijemci-txt.jpg
import
21.05.2006.
u 19:08

Odavno je poznato da je njemački jezik drugi "službeni" jezik u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Češće ćete vidjeti kako okosnica reprezentacije u trenucima opuštanja najčešće razgovara na njemačkom. U idili Termi Čatež, standardne baze naše izabrane vrste, u društv stručnog stožera posebnu pozornost privukao je većini, nepoznati dvojac.

Riječ je o Thomasu Sennewaldu i Carlosu Sternacheru, dvojici njemačkih fizioterapeuta koji su odnedavno i službeno na popisu liječničkog tima hrvatske nogometne reprezentacije. Sennewald je fizioterapeut njemačkog prvoligaša Herthe i nije teško zaključiti po kojoj je liniji angažiran. - Nije tajna da sam u reprezentaciju Hrvatske došao na preporuku Nike i Roberta Kovača. S vašim me kapetanom veže čvrsto prijateljstvo - ističe Sennewald.

Herthinu fizioterapeutu to je tek prvi pripremni ciklus, dok je Carlos Sternacher, fizioterapeut u Regensburgu, našim reprezentativcima poznat još od Europskoga prvenstva u Portugalu 2004. Je li zaista bilo neophodno uz hrvatske stručnjake angažirati i strance? Pitanje se samo nameće, no pozitivne kritike našeg liječničkog tima i većine reprezentativaca opravdavaju potez čelnih ljudi HNS-a.

- Apsolutno je bilo potrebno angažirati dvojicu njemačkih fizioterapeuta jer posla ima za četvoricu - istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar. Njemački dvojac očito se dobro snašao i iako nikakav službeni ugovor nije potpisan, nada se nastavku suradnje. - Sve je savršeno. Sviđa nam se ozračje u vašoj reprezentaciji. Svi su ljubazni i susretljivi prema nama, od igrača do stručnog stožera - ističe Sternacher.

Iako će se na pitanje o visini plaće tek zagonetno nasmiješiti, približan odgovor na to pitanje dao nam je predsjednik HNS-a Vlatko Marković. - S obzirom na to koliko su kvalitetni, Nijemci su zapravo vrlo jeftini. To će vam potvrditi i gotovo svi reprezentativci. Ako to naši igrači traže, omogućit ćemo im sve što je potrebno. Sve najbolje uvjete - zaključio je Marković


Od Davora Šukera do braće Kovač

Strani fizioterapeuti u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji nisu novost. Bila je to praksa još u doba Miroslava Blaževića kada je Davor Šuker dovodio španjolskog fizioterapeuta. Još su svježa sjećanja na, blago rečeno, nesporazum između Zlatka Kranjčara i Stjepana Tomasa, koji je usluge fizioterapeuta koristio u zabranjeno vrijeme. Carlos Sternacher našim je reprezentativcima poznat još s EP-a u Portugalu gdje su ga dovela braća Kovač. (žj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije