Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETAŠ GODINE

'Nije Bayern slučajno doveo Ivicu Olića'

Ivica Olić
Reuters
21.12.2009.
u 20:14

Reprezentacija nam nije otišla na SP i stoga je i izbor bio otežan. No, čini mi se da je 2009. godinu obilježio Ivica Olić - smatra Željko Pavlović.

Nakon završetka karijere Željko Pavlović nije otišao iz nogometa. Ali, nije ni trener, ni sportski direktor nekog kluba...

– Skaut sam austrijske menadžerske agencije "Stars and Friends". Nismo vezani ni uz jedan klub, pratim mlade igrače, ponajviše u Hrvatskoj i BiH. Agencija ima više od 200 igrača pod ugovorom, najzvučnija su imena Škrtel (Liverpool) i Ibišević (Hoffenheim) – rekao je Pavlović i objasnio svoj izbor najboljih:

– Nije bilo lako izabrati. Reprezentacija nam nije otišla na SP, pa je tako i izbor najboljeg nogometaša bio otežan. Nitko, naime, nije baš odskočio, kako to obično biva kad je nacionalna selekcija uspješna. Ipak, nekako mi se čini da je 2009. godina bila u znaku Ivice Olića – rekao je Pavlović i dodao:

– Unatoč ozljedama koje su ga pratile, Olić drži visoku razinu forme. Sjajno je igrao u HSV-u, nije ga Bayern bez razloga doveo.

Među desetoricom su i dvojica igrača iz Prve HNL, Davor Vugrinec i Nino Bule?

– Namjerno sam stavio dvojicu iz domaćeg prvenstva, da ne budu baš svi igrači iz inozemstva, ima i kod nas pravih majstora. Vugrinec i Bule su stariji igrači, ali rutinom i iskustvom drže visoku razinu igre i ključni su igrači Zagreba i Lokomotive. Obojica, unatoč godinama, iskaču u svojim sredinama i sve se još vrti oko njih.

A Nikica Jelavić?

– Fantastičnim igrama u Rapidu zasluženo je došao u reprezentaciju. Za njega se praktički nije ni znalo i izvanrednim je igrama napravio fantaziju od svoje karijere. Sad se mnogi klubovi otimaju za njega, a do jučer je bio anoniman...

Na vašem popisu nije bilo mjesta za, recimo, Križanca, Mandžukića, Pranjića...

– Eh... Ne mogu ih sve ugurati među deset najboljih, ha-ha! Dobri su, ali mjesta je samo za deset.

Napadač Bruggea Ivan Perišić nada je godine.

– Napravio je golem pomak, stalno zabija, veliki je potencijal – kaže Pavlović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije