Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski apsurd

Neviđena hrvatska sramota! Svjetska je rekorderka, a Savez je bojkotira

30.09.2022.
u 13:15

U disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 75 metra postavila je novi svjetski rekord te tako postala prva žena u povijesti koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord na dubinskom i bazenskom svjetskom prvenstvu.

Na Svjetskom kupu u ronjenju na dah koje se održalo u turskom Kaşu, Mirela Kardašević osvojila je prvo mjesto i ispisala povijest ronjenja.

U disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 75 metra postavila je novi svjetski rekord te tako postala prva žena u povijesti koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord na dubinskom i bazenskom svjetskom prvenstvu. 


 - Ovo je moj prvi svjetski rekord u dubini tako da sam izrazito ponosna i jako emotivna. S ponosom mogu reći da sam jedina osoba u Hrvatskoj koja drži svjetski rekord i u dubini i u bazenu te isto tako jedina žena u svijetu koja drži svjetske rekorde u bazenu i u dubini.


Hrvatski ronilački savez, našu najuspješniju sportašicu u ronjenju na dah nije uvrstio u nacionalnu reprezentaciju za nadolazeće svjetsko prvenstvo, pa je Mirela poslala dopis Savezu s ovim rezultatom te informacijom kako još danas to stignu napraviti jer je u interesu Hrvatske da nastupa na Svjetskom prvenstvu gdje je ujedno kandidat za zlatnu medalju.

Nažalost, povratnu informaciju još nije dobila. Mirela je jedna od rijetkih ronioca koji se natječu u bazenu i u dubini, pa je ovaj uspjeh samim time još i veći.

Podsjetimo, na nedavnom Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održavalo u Beogradu u lipnju, Mirela Kardašević postavila je dva nova svjetska rekorda.

U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) osvojila je zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 m dok je u disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila 275 m što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.

Sa Svjetskih prvenstava u ronjenju Mirela ima 11 medalja, od čega četiri zlata, četiri srebra i tri brončane medalje, dok s Europskih prvenstava ima dvije brončane medalje. 


 - U razgovoru s izbornikom Valentinom Rajkovićem mi je rečeno da neće gledati norme za odabir reprezentacije za svjetsko dubinsko prvenstvo u Kasu, kao što nikada do sada norme nisu bile gledane za dubinska prvenstva.

Unatoč tome imam A normu od prošle godine sa svjetskog dubinskog prvenstva gdje sam ujedno osvojila i brončanu medalju.

Od mene je traženo da se pojavim na državnom prvenstvu tri i pol tjedna prije samog natjecanja u uvjetima koji nisu za svakog ronioca zbog hladnog mora i mogućnosti ozljede pluća.

Unatoč tome sam opet sama platila povratak u Hrvatsku kako bi nastupila na državnom prvenstvu i zatim se opet svojim novcima vratila u Tursku kako bi nastavila svoje pripreme za svjetsko prvenstvo.

S obzirom na to da mi je izbornik Valentino Rajković rekao da Savez nema više novaca, rekla sam da ću sama platiti prvenstvo kao što su mnogi drugi sportaši do tada radili jer ih je izbornik pozvao u reprezentaciju.

Kao samohrana majka dvaju sinova, gdje izdvajam svaku kunu, a ujedno i vrijeme koje moram provesti odvojena od svojih sinova, kako bih napravila vrhunske rezultate koje ostvarujem već zadnjih pet godina.

Potpuno mi je neshvatljiva iznenadna promjena odluke izbornika Valentina Rajkovića i iz kojih razloga je promijenio mišljenje jer je meni kao profesionalnom sportašu to neprihvatljivo.

A ujedno je valjda i u interesu Republike Hrvatske da nastupim na svjetskom prvenstvu, dok je isto tako u interesu Republike Hrvatske da se ne ozlijedim ili razbolim na natjecanju koje je održano u teškim uvjetima prije samog svjetskog prvenstva – zaključila je Mirela. 

>> Pogledajte i veliki razgovor s Ivicom Kostelićem

 

Komentara 9

Avatar Shizo
Shizo
16:19 30.09.2022.

Kako to da tog uhljeba još nisu maknuli i porezna mu pogledala u džep?! Bilo je o tome na Provjerenom prije nekih godinu dana i nikom ništa, a Valentino i dalje sprema pare.

KA
kajinx
14:40 30.09.2022.

Mirela, hvala i sretno! Gosp. Mrvec, dobar članak, treba se znati!

DU
Deleted user
14:08 30.09.2022.

draga mi je mirela i sigurno se moze naci lova za nju a ne nekog krkana iz saveza al imamo i precih stvari za uredit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije