Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno prvenstvo Zagreba u ronjenju na dah

Fenomenalna Mirela Kardašević postala prva žena kojoj je ovo pošlo za rukom

Zagreb: Vanja Peleš i Mirela Kardašević postavili nove svjetske rekorde u disciplini DNF
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
05.04.2022.
u 20:20

Mirela je u dva dana u Zagrebu ostvarila dva svjetska rekorda, prvi put u disciplini dinamika s monoperajom

Mirela Kardašević prvog je dana Otvorenog prvenstva Zagreba u ronjenju na dah oborila svjetski rekord u disciplini dinamika s bifin perajama preronivši 251,2 metra. Ostat će zapisana u povijesti ronjenja kao prva žena koja je dotaknula zid na 250 metara u istoj disciplini, gdje sada rekord iznosi 251, a do tada je bio 244 metra. Istog dana natjecanja u muškoj kategoriji Poljak Mateusz Malina srušio je svjetski rekord u istoj disciplini i ostvario rezultat od 282 metra. Vanja Peleš napravio je odličan rezultat u dinamici bez peraja i ostvario 208 metara, dok je Budimir Sobat uzeo zlato u statici, a držao je dah 8,43 minute.

Drugog dana natjecanja Mirela Kardašević oborila je još jedan svjetski rekord, ovog puta u disciplini dinamika s monoperajom preronivši 272,70 metara. Tim rezultatom srušila je rekord Poljakinje koji je iznosio 265 metara i prvi put ostvarila rekord u ovoj disciplini. Vanja Peleš bio je prvi s rezultatom 254,5 metara.

– Ni sama još ne vjerujem u ostvareni rezultat. Iznimno sam zadovoljna kako je sve prošlo i vjerujem da je ovo najbolji pokazatelj za daljnje pripreme uoči Svjetskog prvenstva. Koristim ovu priliku da kao i uvijek zahvalim svojem treneru Ivanu Drvišu – rekla je Mirela nakon postavljanja rekorda.

Ovo je bilo zadnje natjecanje i posljednja provjera prije SP-a koje će se održati u lipnju u Beogradu. 

>> Hrvatska skupina na SP-u:

 

Komentara 1

RA
Rad
23:06 05.04.2022.

Koliko rekorda su postavili Drviševi sportaši? Svaka čast na upornom trudu i radu u tišini i postizanju svih ovih super rezultata. Mirela, respekt! A nekako mislim da ti ovo nije zadnji rekord.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije