Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZI NAŠIH

Neočekivan poraz Mektića i Pavića u Dohi, Petra Martić rano napušta Dubai

Copa Davis - Semi Final
Foto: JON NAZCA/REUTERS
1/3
20.02.2023.
u 18:02

Nije ovo bio dobar za naš teniski par, kao ni za Martić. Nikola Mektić i Mate Pavić ispali su nakon dva seta protiv Finaca, dok je hrvatska tenisačica izgubila od Kazahstanke u tri seta.

Neočekivan poraz doživjeli su Nikola Mektić i Mate Pavić u prvom kolu ATP turnira parova iz Serije 250 u katarskoj Dohi.  Prvopostavljenu hrvatsku kombinaciju zaustavili su Finci Patrik-Niklas Salminen i Emil Ruusuvuori i to u dva seta - 6-2, 7-6(5).

Nikola i Mate su tijekom meča svoj servis gubili u dva navrata, a nisu iskoristili niti jednu od dvije break-lopte. Protivnicima su dopustili čak devet lopti za obrat jer ih nije služio servis. Hrvati su imali tri asa i čak šest dvostrukih pogrešaka, te samo 60 posto ubačaja prvoga servisa.

Petra Martić je, pak, poražena na startu WTA turnira u Dubaiju od Kazahstanke Julije Putinceve sa 4-6, 6-0, 2-6.

Martić se rano oprostila od ovotjednog nastupa na velikom WTA 1000 turniru u Dubaiju. Našu prvu igračicu na startu je zaustavila Kazahstanka Julija Putinceva, 46. tenisačica svijeta.

Petra Martic - La joueuse de tennis croate Petra Martic élimine la Française Kristina Mladenovic (6-3, 3-6, 5-7) lors de l'Open "6ème Sens Immobilier Métropole" à Lyon, le 30 janvier 2023. © Sandrine Thesillat / Panoramic / Bestimage Croatian tennis player Petra Martic eliminates French Kristina Mladenovic (6-3, 3-6, 5-7) during the "6ème Sens Immobilier Métropole" Open in Lyon, January 30th, 2023. Photo: Sandrine Thesillat / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE
Foto: Sandrine THESILLAT

Prvi set je otišao na stranu 28-godišnje Ruskinje s kazahstanskom putovnicom nakon 40 minuta igre. Presudio je break u trećem gemu nakon kojeg je Putinceva povela 2-1 i potom zadržala prednost.

U drugom setu Martić je igrala sjajno. Osvojila je set sa 6-0 tri puta oduzevši servis suparnici. Nažalost, odlučujući, treći set ponovo je otišao na suprotnu stranu. Putinceva je dva puta oduzimala servis hrvatskoj tenisačici za konačnih 6-2.

Bio je to njihov treći međusobni susret i treća pobjeda Putincove nakon što je prve dvije ostvarila 2020. na US Openu i u Rimu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije