Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika reprezentacija

Nema dvojbe - razlaz Čačića i igrača ugrozio je SP, igrali su s figom u džepu

11.11.2017.
u 12:47

Samo su vatreni bili veći! Daliću pljesak, ali ovo je rezultat klase

Spletom okolnosti gledao sam većinu utakmica kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine. “Prvo poluvrijeme” bitke za SP s Grčkom u Zagrebu svakako spada u pet najboljih utakmica cijelog ciklusa! Usudio bih se reći i da je najbolja koju je ova generacija odigrala! Na Euru protiv Čeha do 2:0 bili smo perfektni, protiv Španjolaca odlični. U četvrtak navečer - neponovljivi.

Treba učiti od Nijemaca

Ivan Hodoba, televizijski komentator Sportklub televizije u usponu, nakon pobjede u Kijevu bio je ushićen te mi je poslao poruku: “Luka je bio veličanstven!”.

Nazvao sam ga dan nakon što smo smazali “grčku salatu”. Je li ovo najveća Hrvatska nakon brončanih iz Francuske 1998. godine?

- Meni se jako dopala momčad koju je na početku vodio Slaven Bilić. Protiv Nijemaca u Klagenfurtu 2008. igrali smo moćno. Da se Dudu nije ozlijedio, tko zna što bi bilo na tom Euru. No, ovo je ipak najbolja momčad. Takvu snagu, silinu i moć nisu imali ni vatreni. Oni su imali više vica, više hakla, bolje pojedince. Nakon vatrenih, ovo je najbolja momčad hrvatske reprezentacije.

U toj savršenoj večeri koju je dočarao gledateljima Sportkluba (snimka je emitirana na SK), Hodoba je imao jednu sitnu zamjerku.

- U posljednjih dvadeset minuta više nismo disali kao jedan, Nijemci bi stisnuli i dobili sa 6:1. Ali mi nismo Nijemci i nama će to uvijek faliti.

Izdvojio je Hodoba još jedan detalj:

- Svaki vikend radim prijenos Barcelone. Vidio sam sve Rakitićeve utakmice za Barcu, većinu za Sevillu, ali nikada ga nisam vidio u boljem izdanju. Bio je nevjerojatno miran, gospodario je u sredini.

Novinari su pitali što se dogodilo s Hrvatskom, a Subašić im je zanimljivo odgovorio:

- Imamo novog izbornika! Više razgovara s nama, radimo na taktici.

 

Znakovite su izjave hrvatskih nogometnih reprezentativaca, sugeriraju da je veza između bivšeg izbornika i njih negdje pukla. Opasno bi ih bilo okriviti za bojkot, jer to su onda mogli prijaviti predsjedniku Šukeru i izbjeć sav taj stres koji se dogodio nakon Finske na Rujevici i sada u dodatnim kvalifikacijama. No, nema dvojbe da su naši reprezentativci znali birati utakmice, da je bilo dvoboja u kojima su igrali s figom u džepu. To se sada vrlo jasno i dobro vidi. Nema dvojbe da je razlaz Ante Čačića i igrača opasno ugrozio projekt “Hrvatska na SP u Rusiji”. Ne namjeravam uskratiti zasluge i slavu Zlatku Daliću, treneru koji je pokazao da ima petlju, da nije strašljiv i da je inteligentan. I simpatičniji je od prethodnika, no njemu ću uputiti aplauz jer ih je psihološki pripremio, nekima pronašao i bolja mjesta u momčadi, no ovo je generacija koja ima klasu, koja ima kvalitetu (i taj smo plod sada ubrali) da bude odmah do sjajnih Ćirinih vatrenih koji su na Svjetskom prvenstvu bili na trećemu mjestu.

 

U Pireju nam treba pamet

Put u Pirej iziskuje hladnu glavu, puno inteligencije i maksimalnu koncentraciju. Ondje nas čeka suparnik koji će biti spreman na sve. Na provokaciju, prljavštinu i sve moguće trikove. Opasne kao vrag mogu biti unaprijed dobivene utakmice, ali ulog je velik, a klasa toliko na našoj strani.

1/17

Najavljujući tu utakmicu napisali smo da je to posljednja šansa jedne generacije koja je toliko obećavala. Pojedinci igraju u najboljim svjetskim klubovima, u takvim velikanima igrali su još samo Ćirini vatreni. Nema dvojbe da je i ova generacija još jedan dio u mozaiku spoznaje da je hrvatska nogometna reprezentacija – velika! Kada netko devet puta od 11 pokušaja ode na veliko natjecanje, to je klasa. Red je da to učinimo i 12. put.

Komentara 34

MA
Majur
13:27 11.11.2017.

Flak je morao pripremljeni članak o ispadanju repke ostaviti u ladici...o zvijezdama koje se ne bore za sveti dres,o igračima koji imaju velike plaće,o naciji gdje je najvažniji sport umro itd itd....kako je ono glasio tvoj uradak “zemlja između zlata i srebra”.

ED
europski dinamo
13:37 11.11.2017.

Kad reprezentacija pobjedi ovaj novinar ne spominje Mamića. Zašto?

DU
Deleted user
13:16 11.11.2017.

Zbilja ste smiješni! Igrali s figom u džepu? Bolesni ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije