Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Miletić

Ne vesele mene više... utakmice sa Srbijom

Hrvatska - Crna Gora
Foto: PIXSELL
1/6
12.01.2018.
u 13:00

Što ako izgubimo od Srbije? Ništa, jutro će na rivi svanuti, galebovi će kliktati, siromah kraj Peristila opet će plačnim glasom zapjevati „Bože, čuvaj Hrvatsku“, a palača će stajati tamo gdje ju je car Dioklecijan i ostavio

Ne vesele mene više... utakmice sa Srbijom
. Zamislimo samo ovu „nemoralnu ponudu“ uoči početka rukometnog EP-a u Hrvatskoj: osvojit ćete zlato, ali pod uvjetom da sve bude kao u Portugalu 2003. Drugim riječima, to bi značilo da u svim utakmicama pobjeđujemo. Osim u onoj prvoj. Tada je prva bila Argentina, ali sad je – Srbija! Koliko bi nas potpisalo takvo što? Bismo li pristali, jer koga briga za taj poraz kad je to jedino zlato koje nam fali ili je ta lokalna mržnja još uvijek veća i jača od nas da smo i dalje u stanju govoriti „ma mogu sve poslije izgubiti, samo da to dobiju“? Bismo li im oprostili taj jedan poraz ili bismo rekli „ma da, osvojili su zlato, ali...“.


Uza sve poštovanje instituciji prve utakmice na turniru kao alibiju za cijelu tu perverznu predigru zaista je previše toga i napisano i rečeno i s jedne i s druge strane u najavi dvoboja 1. kola rukometnog EP-a skupine A u Splitu. Ne podcjenjujući ni najmanje prvog suparnika Hrvatske – dapače, po individualnoj kvaliteti igrača, Srbija je jedan od intrigantnijih sudionika – to se otvaranje najavljivalo otprilike kao da uskrsli kralj Aleksandar, pao 1933. „žrtvom mučkog i groznog atentata“, dolazi u Spaladium na pregovore o obnovi Kraljevine SHS. U moru promašenih najava prvo mjesto zauzima ipak izjava izbornika gostiju, ako je zaista tako mislio, da u Splitu očekuje – “jugoslavensku atmosferu”. (!?)

Hrvatska - Crna Gora
1/18

Nepotrebno je bilo i dolijevanje ulja s naše strane podsjećanjem na Beograd 2012. Bio sam ondje, no nekako rado zaboravljam te scene. Možda zato što smo svi mi iz Hrvatske ipak prošli bolje od Žarka Šešuma, danas kapetana Srbije, kojem je kamen ili neki drugi do danas neutvrđeni objekt doletio u oko. Dvije operacije bile su potrebne da se spasi vid odličnom rukometašu i momku, samo zato što neki neotkriveni bolesnik nije mogao zatomiti mržnju. Jedina želja za petak navečer – ne ponovilo se nikome.


S rukometne strane puno više intrigira kako ćemo igrati protiv Švedske, hoćemo li se u drugom krugu nametnuti Norveškoj i možemo li dobiti rukometni klasik s Francuskom. Što ako izgubimo od Srbije? Ništa, jutro će na rivi svanuti, galebovi će kliktati, siromah kraj Peristila opet će plačnim glasom zapjevati „Bože, čuvaj Hrvatsku“, a palača će stajati tamo gdje ju je car Dioklecijan i ostavio prije više od 1700 godina.

I zato umjesto onih „za jedan klik više“ najava u stilu „zgromite ih, zgazite ih, pljunite ih, pošaljite ih u pakao“ i slično, samo jedna poruka – momci, igrajte najbolje i uživajte!

Komentara 11

MN
Mnd7779
16:25 12.01.2018.

samo se vi tješite srbeki,gazimo vas kao plitak potok.

Avatar Adriana_Gaynor512
Adriana_Gaynor512
13:55 12.01.2018.

Moji susjedi čine € 150 svvaki sat na računalu. Pušten je na slobodu šest mjeseci, prethodnog mjeseca, € 30725, koji radi četiri sata dnevno. ░A░M░A░Z░I░N░G░ ░J░O░B░S░ provjerite ovdje ............➥➥➥➥ ➥➥➥➥➥ w­w­w­.­N­a­v­J­o­b­3­.­C­o­m

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
14:35 12.01.2018.

Što se mene tiče, Srbe treba zgaziti a kasnije kako bude.Oni zaslužuju da ih se gazi godinama.Njih se samo silom može natjerati da priznaju istinu.Pokvaren,lopovski narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije