Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BONDOVOM SKIJALIŠTU

Natko: Mogao bih i ja napokon otići na vrh

Natko Zrnčić-Dim
AFP
15.01.2010.
u 08:30

- Nakon postolja, na kojima sam bio tri puta, nadam se da ću napokon otići i na najvišu stubu. Pobjeda dolazi kad se najmanje nadate - kaže Natko.

U Wengenu, mjestu u kojem je James Bond proskijao davne 1969. godine u filmu "U službi Njezina Veličanstva" Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim od 10.30 sati voze utrku superkombinacije (spust i slalom).

– Ovo je najbolje otvaranje sezone u mojoj karijeri, osvojio sam bodove u četiri discipline, četvrti sam u poretku kombinatoraca, još su dvije utrke koje mi jako odgovaraju, Wengen i Kitzbühel, imam realne šanse za borbu – kazao je Natko Zrnčić Dim koji je dosad tri puta bio na postolju, sva tri puta u kombinacijama.

Znači li "borba" i staviti ruke na mali Globus?

– Idem napasti prva tri mjesta, pa što bude. Dobro mi ide, trebam tako nastaviti.

Mogu Ivičinim stopama

Ivica je sedam godina stariji, u njegovim godinama već je držao ruke na slalomaškom Kristalnom globusu.

– Imamo svatko svoj put. Kostelić je rano ušao u slalom, sa 22 godine je prvi put pobijedio, ja sam sa 21 godinom bio prvi put na postolju. To je dobro za početak.

Znači li to da možete krenuti Ivičinim stopama?

– Mogu, nadam se da će mi se napokon osmjehnuti pobjeda. Karijera je dovoljno duga i imam šanse. U Beaver Creeku sam već bio blizu.

Kad će se slika vašega slavlja pojaviti na naslovnicama?

– Iskreno, ne znam. Nakon postolja, na kojima sam bio tri puta, nadam se da ću konačno otići i na tu najvišu stubu. Pobjeda uvijek dolazi iznenada, kad se najmanje nadate, kad najmanje očekujete.

Do vrha dalek put

Vedran Pavlek, direktor reprezentacije, upozorava da obojici odgovara ta disciplina, no da je mnogo važnih faktora.

– Moraju se poklopiti dvije sjajne vožnje, u spustu i slalomu. Obojica imaju samopouzdanja, zdravi su i sve je moguće. No, ništa se ne može prognozirati – javio je Pavlek s opasnog i dugačkog Lauberhorna.

Logika je jasna, više se nećemo nadati Natkovim uspjesima, a on će već ove sezone početi pobjeđivati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije